L’Espai Jove de l’Ajuntament de Vilafranca, situat a l’antic edifici del Mercat de la Pelegrina del barri de l’Espirall, enceta aquestes vacances la seva activitat. El regidor de Joventut, Miquel Medialdea, i els dos tècnics del servei, Ruben Calvo i Núria Albornà, han presentat avui les set activitats dirigides a joves de fins a 30 anys que es duran a terme entre els dies 21 de desembre i 4 de gener.

Medialdea ha explicat que, malgrat l’espai no estigui acabat del tot, el servei de joventut “no volia desaprofitar les vacances del públic objectiu de les activitats, els joves” i ha afegit que aquesta primera proposta anirà augmentant el nombre d’activitats a mesura que el centre disposi de més material, recursos i equipament.

Albornà ha exposat el programa, que començarà el 21 de desembre amb un workshop de comèdia gestual i finalitzarà el 4 de gener amb un taller de cant. La programació apel·la el jovent d’entre 14 i 30 anys a excepció de dos tallers: la formació de premonitors, reservada a aquelles persones nascudes entre els anys 2001 i 2003; i el workshop de teatre, que es dirigeix a majors de 16 anys.

Així, els dies 21 i 22 a la tarda l’espai acollirà un taller de teatre gestual basat en les tècniques de Jacques Leroc i impartit per Inda Pereda; el dia 22 també s’iniciaran les activitats del Club de Lectura, dinamitzat per Maria Rodríguez i que comptarà amb David Monteagudo com a primer convidat; del dia 27 al 4 de gener es faran 5 sessions al matí per la formació de premonitors a càrrec de l’Escola EFA; el divendres 28 al matí començarà un taller d’iniciació a la impressió 3D i una masterclass de dancehall i new style amb Cristina Barros; i la primera setmana de gener es farà un taller d’acroioga amb Ariadna Canals i també un workshop de cant. La majoria d’activitats són gratuïtes, i les inscripcions es poden fer a partir d’avui a través de la pàgina web joventut.vilafranca.cat.

Ruben Calvo ha afirmat que l’objectiu principal és fer de l’espai de la Pelegrina “el punt de referència pels joves de Vilafranca”, i que algunes de les activitats que es proposen en aquesta primera oferta, com el club de lectura i la iniciació a les impressions en 3D, tindran continuïtat a partir del mes de gener del 2019.

L’espai ja s’està utilitzant per a fer-hi cursos de formació per alumnes d’institut; però la programació nadalenca serà la primera arrencada oficial d’actes oberts a tot el jovent. Medialdea ha recordat que l’edifici encara està a l’espera de tenir nom propi i que aquest divendres finalitzen les votacions obertes. Així, les activitats i tallers d’aquestes vacances seran l’estrena oficial de l’esperat espai per a joves que tindrà, finalment, nom i equipament.