L’espai jove la Nau de Vilafranca programa trenta activitats per aquest estiu

0
62
La responsable de l'Espai Jove La Nau, Núria Albornà; el regidor de Joventut, Miquel Medialdea; i el cap de servei de Joventut, Rubén Calvo.

Aquesta setmana s’ha  presentat la nova programació d’estiu de l’Espai jove La Nau, que s’allargarà del 14 de juny al 25 de setembre, adreçada a joves de 13 a 30 anys. En total, s’han programat una trentena d’activitats en un programa doble, per a adolescents de 13 a 17 anys i per a joves de 16 a 30. “Després d’un any marcat per la pandèmia i de molta activitat virtual, volem recuperar certa normalitat i la màxima presencialitat possible. Amb totes les mesures sanitàries vigents, volem que la Nau continuï sent un espai de trobada”, ha afirmat el regidor de Joventut, Miquel Medialdea.

Dos campus d’estiu per adolescents
Pel que fa a les propostes per adolescents, s’han programat 13 activitats per a 140 joves en total i d’entre les quals destaquen dos torns del campus d’estiu Campus Jove La Nau (2a edició), quatre activitats formatives i set activitats de caràcter puntual del nou cicle de sortides i activitats de lleure Activa’t. En total, hi podran participar 140 joves. El Campus Jove s’adreça a joves adolescents de 1r a 4t d’ESO, posarà el focus en el benestar emocional dels i les joves i comptarà amb diferents propostes de lleure de caràcter fresc i estiuenc: sortides, piscina, cinema, tallers artístics, cuina, activitats esportives, etc. El campus es realitzarà els matins de dilluns a divendres de les 10 a 14h i s’oferiran dos torns, de dues setmanes de durada, amb un total de 40 places, 20 per als i les joves de 1r i 2n d’ESO i 20 més per als de 3r i 4t d’ESO. El 1r torn serà del 5 al 16 de juliol i el segon del 19 al 30 de juliol.

Activitats per a joves de 16 a 30 anys
Pel que fa a la programació per als joves de 16 a 30 anys, es manté la proposta combinada d’activitats en línia i presencials, tot i que es dóna prioritat a les activitats que tenen lloc a l’espai jove. S’ofereixen nou activitats formatives i sis espectacles de la programació cultural del cicle Escenes fresques. Entre les propostes noves hi ha tallers de manipulació d’aliments, d’niciació a la creació audiovisual, de conversa en anglès, de fabricació de sabons o detergents naturals, un monogràfic per aprendre a gestionar un hort, de construcció d’un hort urbà, d’autoconeixement a través de l’astrologia i les fases lunars, de manualitats amb elements naturals i fotografia.

També es recuperen les Escenes fresques de La Nau, el cicle d’espectacles de petit format que va néixer el primer estiu de l’espai jove, fa tres anys, adreçat especialment als i les joves a partir de 18 anys, i que ha tingut molt bona acollida en les dues anteriors edicions. El cicle tindrà lloc els dimecres al vespre del 7 de juliol a l’11 d’agost a l’espai exterior de La Nau.

El cap del servei de Joventut, Ruben Calvo, feia una crida als joves i les joves “perquè s’apropin a La Nau aquest estiu i aprofitin tots els recursos que ofereix l’equipament. Continuem oberts i a més a més amb horari ampliat”.

Per participar a les activitats caldrà inscripció prèvia online a través del mateix web joventut.vilafranca.cat a partir del proper dilluns 7 de juny.

FER UN COMENTARI