La remodelació del camp de futbol municipal de Sant Sadurní és una reivindicació que ve de lluny. Les instal·lacions fa anys que han quedat obsoletes i la necessitat de rehabilitar l’espai ha estat una patata calenta que ha anat passant de consistori en consistori. Finalment, però, aquesta primavera es preveu que arrenqui la primera fase de remodelació que permetrà construir els nous vestidors, una zona d’oficines, sales tècniques i de reunions, una nova graderia amb pèrgola i accés directe des del carrer, la renovació de la gespa artificial del camp de futbol 11, així com tota la millora de connexió del camp de futbol amb la resta de zona esportiva i la re urbanització i eixamplament de la vorera del passeig baríton Maties Ferret  transformar la façana lateral del camp i millorar l’accés al mateix. Les obres, que es preveu que s’allarguin entre deu mesos i un any, tindran un cost estimat de 2,3 milions d’euros.

Durant la presentació del projecte d’obres l’alcalde de Sant Sadurní d’Anoia, Ton Amat, va destacar la importància de l’obra: “Avui és un dia important perquè la remodelació del camp de futbol és un dels projectes de més envergadura de tota la legislatura i ha de servir per donar resposta a una reivindicació històrica”.

Una remodelació esglaonada
El projecte d’obra arriba després d’haver elaborat un Pla Director que ha servit per plasmar les deficiències que presenta l’actual instal·lació i fixar els reptes que haurà d’assolir en un futur, com ara la modernització de tot l’equipament, la millora de la interrelació dels diferents espais que l’integren i donar resposta a l’augment de demanda d’ús. Aquest Pla fixa també tres fases per arribar a assolir tots aquests objectius: una primera que és la que s’iniciarà a la primavera, una segona que hauria d’intervenir sobre els espais de la pista de futbol sala i futbol 7 i tot el mur de tancament i, finalment, una tercera fase en la qual es contemplaria cobrir la pista de futbol sala per tal que esdevingui un nou pavelló municipal per a la vila. Aquestes altres dues fases estan pressupostades amb 1,8 milions d’euros i 1,6 aproximadament i des del govern local s’indica que no hi ha cap termini sobre la taula per desenvolupar-les: “Ara tirarem endavant la primera fase de les obres i a mesura que es pugui fer front a la inversió veurem com i quan podem anar desplegant les altres dues”, indicava l’alcalde.

Entre 10 i 12 mesos d’obres
Es preveu que les obres comencin a les darreries de la primavera, coincidint amb el final de temporada dels equips que juguen al camp de futbol, i que s’allarguin deu mesos. En aquesta primera fase es construiran 10 vestidors per equips i 4 vestidors d’àrbitres; els vestuaris es disposaran en una sola peça entre el camp de futbol 7 i el de futbol 11. També es farà una nova zona d’oficines tècniques i de reunions i un nou espai de bar i terrassa amb accés des del carrer, així com una nova graderia amb capacitat per a unes 380 persones, amb pèrgola central i accés directe també des de peu de carrer. Tot plegat farà que es transformi la façana lateral del camp amb el passeig baríton Maties Ferret urbanitzant de nou l’espai i eixamplant la vorera fins als 10 metres per tal de facilitar l’entrada i sortida a l’equipament.

“Han estat molts anys mirant com tirar endavant el projecte. Estem convençuts que els usuaris veuran un gran canvi quan estiguin enllestides, però els demanem paciència i que facin un esforç d’adaptació durant els mesos que durin les obres”, anotava la regidora d’Esports, Laura Salvadó. I és que durant aquest gairebé any d’obres les instal·lacions del camp de futbol 7 no podran utilitzar-se, ni tampoc durant unes setmanes es podrà jugar ni entrenar al camp de futbol 11.

Per fer front als 2,23 milions d’euros que valdrà la primera fase de les obres, l’Ajuntament de Sant Sadurní compta amb una subvenció de 680.000 euros de la Diputació de Barcelona i explica que està treballant en la sol·licitud de noves ajudes per suportar aquest cost.

 

 

FER UN COMENTARI