L’Esplai Blau estrena una caldera de biomassa que utilitza l’estella forestal com a font d’energia

0
1037
El diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Valentí Junyent, i l'alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido van inaugurar les noves instal·lacions el passat 10 de maig.

El complex esportiu l’Esplai Blau, de Sant Pere de Ribes, acaba d’estrenar una caldera de biomassa que utilitza l’estella forestal com a font d’energia per proporcionar calefacció i aigua calenta a aquest equipament que fins ara funcionava amb gas natural.

La caldera consumirà un total de 275 tones/any d’estella forestal, el que suposarà un estalvi econòmic en combustible de prop de 20.000 euros anuals i una reducció de les emissions de C02 a l’atmosfera d’unes 200 tones/any.

Aquest és el primer equipament de Sant Pere de Ribes que utilitza l’estella forestal com a combustible, però l’objectiu de l’Ajuntament és instal·lar en el futur noves calderes de biomassa en altres edificis municipals. De fet, aquest és el primer pas d’un projecte més ambiciós que continuarà l’any vinent amb la creació d’un centre d’assecament i emmagatzematge d’estella que s’ubicarà al polígon industrial de Vilanoveta. Així ho ha explicat l’alcaldessa Abigail Garrido, que ha defensat que substituir l’ús de combustibles fòssils per biomassa no només té beneficis  mediambientals sinó també econòmics.

La instal·lació de la caldera ha tingut un cost de 253.584 euros, 117.105 dels quals han estat aportats per la Diputació de Barcelona i 101.862 pels fons europeus FEDER. Serà l’Associació de Propietaris Forestals del Garraf qui proporcionarà l’estella forestal que extreu dels boscos de la comarca.

FER UN COMENTARI