L’Estat assumirà el cost total de la naturalització de les platges de Calafell

0
287
L'estat actual de la platja de Calafell. Foto: Ajuntament Calafell

El Servei de Costes de l’Estat ha confirmat a l’Ajuntament de Calafell que es fa seu el projecte de naturalització de les platges del municipi i en pagarà tot el cost. Es tracta d’un projecte de més de 300.000 euros que ha de garantir que les platges deixin de perdre sorra i compensar els efectes dels temporals així com enriquir la diversitat biològica. Això consistirà en afavorir l’aparició de petites dunes, on s’acumuli sorra de forma natural.

Aquest projecte es farà entre l’Estany i el limit amb el municipi de Cunit. El Ministeri ja havia anunciat fa dos anys que estava interessat en tirar endavant aquesta iniciativa, però la disponibilitat pressupostària i la pandèmia ho havien ajornat. Aquestes setmanes, després d’un reunió entre el govern municipal i la delegació del servei de costes a Tarragona ha servit per confirmar que ja es disposa de pressupost i que les primeres actucions es faran abans d’acabar aquest any. Els diners sortiran dels pressupostos per a la lluita contra el canvi climàtic que esta preparant el govern espanyol.

Abans de rebre la confirmació de Costes, l’Ajuntament ja havia començat a apuntalar el projecte i ja ha naturalitzat dos trams a la platja de Segur de Calafell, a tocar del Port. Gràcies a aquesta intervenció la platja en aquest sector ha crescut uns quatre metres d’ample i a les zones acordonades hi ha un gruix de prop de mig metre de sorra nova.

FER UN COMENTARI