L’exposició “El Vendrell, l’època daurada” homenatjarà l’il·lustrador Juste de Nin

0
703

El Palau Robert retrà homenatge al dibuixant, il·lustrador i ninotaire Lluís Juste de Nin, que va morir dijous de la setmana passada, en l’exposició “El Vendrell , l’època daurada”, que es preveu inaugurar al centre barceloní a finals de juliol. Precisament, Juste de Nin col·laborava activament en la preparació de l’exposició “El Vendrell, l’època daurada”, que organitzen la Direcció General de Difusió del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda de la Generalitat i l’Ajuntament del Vendrell, amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana El Vendrell 2020. En concret, el dibuixant treballava amb el vendrellenc Ernest Benito en la part de l’exposició dedicada al periodista, traductor, sindicalista i dirigent polític vendrellenc del partit marxista POUM, Andreu Nin, amb el qual compartia nom i parentesc. Juste de Nin va escriure la novel·la gràfica Andreu Nin, seguint les teves passes, una defensa del llegat d’Andreu Nin, fruit d’una investigació en la bibliografia disponible sobre el personatge i també de converses amb nombrosos testimonis. Aquesta novel·la es va presentar al Museu Deu del Vendrell el 27 de maig del 2016 amb la presència de l’autor.

També va dibuixar el llibre Els Nin. Memòries a llapis d’una família catalana. Apassionat per la nissaga familiar dels Nin, duia sempre un anell de plata amb l’escut dels Nin, i havia col·laborat amb la Fundació Apel·les Fenosa en la recerca sobre la història del Portal del Pardo. Va ajudar econòmicament a la restauració de la gàrgola de la Torre Medieval de la casa, que havia estat propietat de la família Nin des del 1518.

La mostra “El Vendrell , l’època daurada” recordarà figures de la vàlua de Pau Casals, Apel·les Fenosa, Àngel Guimerà i Andreu Nin i els valors associats als personatges com la creativitat, la internacionalitat, i el compromís amb la societat del seu temps. Personatges vinculats al Baix Penedès que cal rescatar de la memòria com a referents positius.

FER UN COMENTARI