Edifici on estan ubicats els Serveis Centrals de la Mancomunitat Penedès Garraf

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a Maria Victòria Mora, ex cap d’administració i ex tresorera de la Mancomunitat Penedès-Garraf, a nou mesos de presó i a una multa de 1.500 euros per un delicte d’“apropiació indeguda continuada”. Segons la sentència, entre 2006 i 2013 es va apropiar d’un total de 65.893 euros a través de desquadraments de nòmines, duplicitat de pagament en les factures, abonaments indeguts de quilometratge i pagaments de despeses al seu favor que eren improcedents.

La Fiscalia demanava per Maria Victòria Mora quatre anys de presó però, com que abans d’iniciar-se el procés judicial, va retornar els diners més interessos i va reconèixer que havia comès el delicte, l’Audiència només la condemnat a nou mesos de presó tenint en compte els atenuants de reparació del dany i confessió. La condemna és ferma i l’extresorera no haurà d’ingressar a presó sempre i quan no cometi cap altre delicte en un període de dos anys.

Evitar que es repeteixi
Coneguda la sentència, la Mancomunitat ha volgut recordar que va interposar denúncia per apropiació indeguda de diner públic i que a l’inici de l’actual mandat, el nou equip de govern, va prendre la decisió d’acomiadar-la i trencar tota relació. Així mateix, després del relleu en la gerència i dels canvis efectuats en l’organigrama, l’equip de govern considera que ha donat a l’ens “una estructura de gestió i de control efectiva que evitarà que es repeteixin aquestes situacions”.

FER UN COMENTARI