L’Hospital de l’Alt Penedès, primer centre comarcal en implantar pròtesis de penis ambulatòria

0
681
Façana de l'entrada principal de l'Hospital comarcal de l'Alt Penedès

L’Hospital de l’Alt Penedès, a Vilafranca, s’ha convertit en el primer centre comarcal de Catalunya en implantar pròtesis de penis sense necessitat que el pacient hagi d’ingressar. Això vol dir que l’operació es practica sota anestèsia general o local, amb sedació o sense i els pacients poden tornar al seu domicili el mateix dia de la intervenció, després de passar un període d’observació a l’hospital. Abans d’arribar a l’Alt Penedès, aquests tipus d’operacions només es feien a l’Hospital de Bellvitge, que va ser el primer centre de l’Estat en realitzar aquesta pràctica.

Per poder incloure aquest servei a l’Hospital de Vilafranca, la doctora Laia Sos, metgessa adjunta del Servei d’Urologia del Consorci Sanitari Alt Penedès i Garraf, s’ha format en el tractament de la disfunció erèctil orgànica refractària a tractaments mèdics, present en pacients amb patologia vascular severa.

La posada en pràctica d’aquesta interevenció segueix uns protocols estrictes, en el que es valora i decideix quins pacients són susceptibles de poder-se beneficiar d’aquesta tècnica.

FER UN COMENTARI