L’Hospital del Vendrell, de la mà del cap del servei de Traumatologia, el doctor Carles Esteve, ha incorporat aquest 2018 la tècnica de la cirurgia assistida per ordinador en les intervencions de pròtesi de genoll. Es tracta d’un avenç que permet assolir una gran precisió en la correcta col·locació de l’implant i alhora disposar de dades a temps real que possibiliten dur a terme amb exactitud el pla preoperatori establert per l’equip de cirurgians.

Actualment l’Hospital del Vendrell realitza unes 160 operacions d’aquest tipus, intervencions que ara experimenten un important salt de qualitat tant per als professionals que les realitzen com per als pacients.

En concret, l’hospital ha incorporat la darrera tecnologia de BrainLab, una firma alemanya que des de fa molt de temps es dedica al tema de la navegació en cirurgia ortopèdica. Aquest software aporta la màxima precisió a l’hora de fer la intervenció quirúrgica i d’alinear els eixos mecànics per corregir malformacions. A més, permet provar amb dades objectives el comportament de l’articulació i el seu teixit tou (lligaments, músculs i tendons) un cop col·locada la pròtesi. Això, apunta el doctor Carles Esteve, “és una garantia perquè el pacient operat pugui portar una vida confortable durant molts anys”.

En definitiva, el que s’aconsegueix és una col·locació mecànica de la pròtesi d’una manera més correcta i la possibilitat de provar l’articulació amb dades objectives, és a dir, no basades exclusivament en l’experiència del professional.

La voluntat de l’àrea de Traumatologia és anar incorporant tots els avenços que estiguin al seu abast per millorar el servei que es presta, sobretot en l’àmbit de la pròtesi de genoll, ja que aquesta presenta uns índexs de satisfacció i comoditat inferiors als de la pròtesi de maluc.

FER UN COMENTARI