L’hospital del Vendrell passa a ser punt de donació de sang

0
1194
Josep Mercadé, director de l’Hospital; Josep Bargalló, president Associació de Donants del Baix Penedès; Virgina Callao, responsable del Banc de Sang a Tarragona; i Núria Vilanova, coordinadora de donacions.

L’Hospital del Vendrell es convertirà a partir del 26 de febrer en nou espai de donació de sang, gràcies a la col·laboració establerta entre la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, que el gestiona, i el Banc de Sang i Teixits de Catalunya. En concret, es farà una jornada de donacions de sang mensual, la primera de les quals serà el dilluns dia 26 de febrer, de 10 del matí a 2 del migdia. A més, alguns dies puntuals la donació continuarà oberta a la tarda i es farà també donació de plasma.

Per al director de l’Hospital del Vendrell, Josep Mercadé, “habilitar un espai de donació consolida la referència assistencial de l’hospital entre la ciutadania del Baix Penedès, que ara ja podrà fer donacions de sang de manera regular sense haver de desplaçar-se, alhora que contribueix a estimular la solidaritat entre la població de la zona”.

L’any 2017 van donar sang 1.870 persones al Baix Penedès i s’espera que enguany se superin les 2.000 donacions. Per donar sang cal ser major d’edat, pesar 50 quilos o més; en cas de ser dona, no estar embarassada; i no cal estar en dejú.

FER UN COMENTARI