Lídia Gázquez i Gael Mensa guanyen el 27è concurs de cartes d’amor de Calafell

0
675

El concurs de cartes d’amor de Calafell, que enguany arribava a la 27a edició, ja té guanyadors. La sitgetana Lídia Gázquez Olivares, és la vencedora de la categoria sènior amb la carta titulada L’estança del mai, i Gael Mensa López, de 15 anys i del Masnou, s’ha endut el premi júnior amb la missiva Carta d’amor/Carta de mort.

Alta participació

El veredicte s’ha fet públic ara perquè l’emergència sanitària va fer-ho impossible en la data tradicional del certamen, per la diada de Sant Jordi. S’hi havien presentat un total de 120 originals.

El veterà certamen va sorgir de la iniciativa d’un desaparegut programa sobre llibres de Calafell Ràdio. El premi sènior està dotat amb 400 euros i el júnior, amb 200. El jurat estava format pel filòleg Lluís Tetas, la periodista Carolina Rion, l’escriptora Serafina Badenas i la bibliotecària Lola Escola, amb la tècnica de Cultura de l’Ajuntament Magda Juncosa com a secretària.

L’estança del mai és la carta d’un nuvi a la seva núvia que es va fer enrere a l’últim moment i se n’acomiada per sempre, tot recordant aquelles vivències que mai van arribar a viure plegats: els fills, els petons, les carícies, un viatge, unes fotos, unes converses…

Carta d’amor/Carta de mort és una carta d’enyorança per la persona perduda i alhora ho és del retrobament, que s’anuncia imminent.

FER UN COMENTARI