L’IEP i el Vinseum reivindiquen el llegat de Jaume Mercader-Miret

0
273
Jordi Ribas, Joan Solé i Dolors Garcia. // FOTO: LA FURA

L’Institut d’Estudis Penedesencs i el Vinseum de Vilafranca organitzen unes jornades per donar a conèixer la figura de Mercadet-Miret, orfebre, artista i escriptor prolífic i multifacètic. Per a Jordi Ribas, responsable d’activitats del Vinseum, les activitats i actes serviran per “donar a conèixer part del llegat que la família de Mercader-Miret va deixar al museu” i permetrà “descobrir qui és Mercader-Miret i entendre la dimensió d’aquest artista”.

Dolora Garcia, presidenta de l’Institut d’Estudis Penedesencs, destacava la complicitat entre l’institut i el museu i afirmava que els actes s’han impulsat al voltant de l’exposició que s’acull actualment a la capella del Vinseum i que finalitzarà aquest mes d’octubre, “Mercader-Miret: l’ofici d’artista”.

Els actes començaran el divendres 11 amb una taula rodona al voltant del memorialisme al Penedès contemporani, on Pau Llacuna es centrarà en la figura de l’igualadí Miquel Llacuna, Vinyet Panyella donarà a conèixer personalitats sitgetanes, Joan Solé i Bordes conversarà al voltant de Mercader-Miret i Alfons Vidiella es centrarà en el vendrellenc Josep Aixalà.

Un cop finalitzi l’acte es farà el lliurament de la medalla d’honor de l’IEP a Lluís Jou i Mirabent, jurista que, segons Garcia, “ha posat en relleu la importància dels dpcuments notarials en la investigació història i va participar en la creació dels primers estatus de la nostra entitat”.

El segon acte al voltant de Mercader-Miret es durà a terme el diumenge 13 i consistirà en una passejada al voltant de les obres de l’artista a Vilafranca, guiada per Joan Solé Bordes. La ruta s’iniciarà a la capella del Vinseum i cal inscriure’s trucant al 93 890 05 82.

Finalment, el 19 d’octubre l’auditori del museu acollirà la presentació del projecte “El taller de l’artista” de Pep Puig, un seguit de produccions per Penedès Televisió. Es projectaran els tres capítols de Jordi Gibert, Samuel Martínez i Núria Tomàs, artistes que també participaran a l’acte. L’objectiu d’aquesta activitat, segons Ribas, és “donar a conèixer la feina de l’artista a casa seva, al seu espai privat; com feia Mercader-Miret al seu taller”.

FER UN COMENTARI