L’IMET vol ser un centre de referència en segones oportunitats

0
1324

L’Institut Municipal d’Educació i Treball (IMET) vol ser un centre de referència en la formació i la recerca de feina. Durant el primer semestre de l’any, ha format a 408 persones en 35 cursos diferents i, a través de la seva borsa de feina, a la qual han acudit 1.659 persones, ha gestionat gairebé 300 llocs de treball, amb un percentatge d’inserció del 30%.

“Volem que l’IMET sigui un centre de referència en les segons oportunitats, volem ajudar a les persones a trobar el seu rumb”, ha subratllat el regidor d’Educació i Treball, Joan Martorell, que ha explicat que les accions van dirigides a un públic transversal: “ens adrecem a diferents edats, a gent jove però també a persones grans, a aturats i a tot tipus de situacions laborals”.

Un bon exemple d’aquesta especialització són els programes integrals per afavorir la inserció laboral de joves entre 16 i 29 anys. Precisament aquesta setmana passada una desena de persones han començat un aprenentatge sobre carnisseria i xarcuteria al Mercat de Mar. “Ho hem integrat en un espai concert perquè ens permet una experiència formativa directa”, ha apuntat Martorell. El regidor ha recordat que totes aquestes accions no serien possible sense la col·laboració amb institucions, entitats i empreses. De fet, en el que portem d’any, s’han impulsat accions amb 166 empreses i s’han formalitzat 163 convenis de pràctiques.

Martorell també ha recalcat que entre les accions de l’IMET sobresurten especialment aquelles dirigides a col·lectius sensibles, que difícilment tindrien accés al món laboral. A tall d’exemple, ha destacat el programa TIMOL, adreçat a persones amb discapacitat intel·lectual i que en poc temps ha arribat a doblat el nombre de persones que se’n beneficien.

FER UN COMENTARI