L’Incavi impulsa un pla pilot per recollir dades sobre la vinya i fer front al canvi climàtic

0
263
Foto: Àlex Recolons, ACN

El cultiu de la vinya, com la resta de cultius del territori, pateix cada dia més els efectes del canvi climàtic: temperatures extremes, gelades, pluges i sequeres amenacen una maduració correcta del raïm o poden propagar més fàcilment les plagues i provocar veremes avançades. Per tal de poder recollir més dades i encarar el canvi climàtic, l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) ha posat en marxa un pla pilot per recopilar informacions sobre les varietats, les cobertes vegetals o l’estat hídric d’aquest tipus de cultiu, entre altres.

En aquesta línia, l’Incavi impulsa l’Hidrovinya, projecte que consta de 22 punts d’observació de dades meteorològiques i edàfiques als cultius del Penedès i de Costers del Segre, que ja fa un any i mig que permet anar prenent decisions en relació a una plantació més adequada.

Aquestes eines de recollida d’informació han de servir perquè els agricultors tinguin més probabilitats de fer previsions encertades sobre el comportament de la vinya. De moment, hi participen Gramona, Codorniu, Juve Camps, INNOVI i les Agrupacions de Defensa Vegetal de Sant Llorenç d’Hortons i de Sant Martí Sarroca.

FER UN COMENTARI