L’incivisme no dona treva al Vendrell

0
1231
Josep Marrasé, Rafael Gosálvez i Ferran Trilla, ahir dimecres en roda de premsa.

Els regidors de Governació, Rafael Gosálvez, de Recollida de Residus, Ferran Trilla, i de Via Pública, Josep Marrasé, han comparegut aquesta setmana conjuntament en roda de premsa per mostrar la seva preocupació pels continuats actes d’incivisme que es produeixen al municipi i per recordar l’alt cost que aquests representen per a les arques municipals.

Només aquest passat cap de setmana, s’ha cremat una bateria de contenidors al carrer Cerdanya, que a més ha afectat vehicles particulars, i s’han tornat a fer pintades a l’ermita de Sant Salvador, una petita església que ja va patir els efectes dels grafitis tan sols fa 15 dies i que ara s’haurà de tornar a repintar. “Només restituir els contenidors cremats i reasfaltar el tram de carrer afectat tindrà un cost de 6.000 euros” ha explicat Gosálvez, que ha fet una crida a la ciutadania a informar a la Policia de qualsevol acte sospitós per intentar enxampar els autors d’aquests atacs vandàlics.

Ferran Trilla s’ha mostrat especialment preocupat per l’onada de crema de bateries de contenidors registrada els darrers dies, un total de sis en l’últim mes i mig, i ha advertit que “s’està treballant en col·laboració amb els cossos de seguretat per identificar-ne els responsables i aplicar el càstig que es mereixen”.

L’incivisme però no s’acaba aquí. Un altre problema que arrossega el Vendrell des de fa anys són els abocaments incontrolats de restes de poda i, també de mobles vells, en camins, descampats o al costat mateix dels contenidors. Durant el 2017 es van registrar 2.142 abocaments incontrolats de poda en diferents punts del municipi, i 6.600 en relació a mobles vells com neveres, sofàs, cadires trencades, matalassos… “No entenem com havent-hi serveis específics de recollida registrem unes xifres tan elevades”, ha lamentat Trilla, que ha anunciat que properament s’engegarà una nova campanya informativa perquè el desconeixement no sigui una excusa.

Josep Marrasé també ha denunciat les bretolades que pateixen constantment els senyals i mobiliari urbà. 62 pilones, 19 pals d’alumini, 34 bancs, vuit trams de barana i 128 pintades són les dades que el vandalisme va deixar al Vendrell el 2017. El regidor ha insistit en el fet que “tot això té un cost molt alt de diners que es podrien destinar a altres coses” en un municipi que té moltes necessitats.

FER UN COMENTARI