La Generalitat, a través de l’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental (OTAA), ha emès un informe valorant el document Inicial Estratègic que els va fer arribar el grup Ametller Origen sobre el projecte de l’Agroparc. Després d’analitzar-lo, la plataforma cívica StopAgroparc es mostra satisfeta amb les conclusions de l’informe ja que, segons manifesten, “sembla que Ametller ho té realment difícil per poder tirar endavant el projecte tal i com el plantegen”, per això demanen, una vegada més, la retirada del projecte en aquest espai.

I és que, tal com recalquen des d’StopAgroparc, en l’apartat 5 de l’informe, es determina que cal revisar amb profunditat el projecte ja que no compleix les normatives de plantejaments urbanístics dels POUM’S de Sant Llorenç d’Hortons i Gelida, del Pla Directori Territorial de l’Alt Penedès i del Pla Territorial Metropolità de Barcelona i subratlla, a més, que no s’hi pot construir una zona industrial i que cal protegir els connectors ecològics i preservar paisatgísticament l’espai.

L’OTAA conclou que “els sòls de protecció especial són incompatibles amb totes aquelles actuacions d’edificació o transformació de sòl que pugui afectar de forma clara els valors que motiven la protecció especial” i afegeix “els usos d’indústria agrària no resulten compatibles amb els valors naturals i connectors”. El document es pot consultar íntegre a la web d’StopAgroparc.

FER UN COMENTARI