L’institut Pla del Bosc de Canyelles oferirà dos estudis d’FP agrària i forestal

2
1694

L’Institut Pla del Bosc oferirà el curs que ve dos nous cursos de formació professional de la família professional agrària. Es tracta d’un FI d’Auxiliar d’Activitats Forestals i un IFE d’auxiliar en cura d’animals i espais verds. Amb tan sols sis anys d’existència, l’institut canyellenc comença al curs que ve un pla pilot de formació secundària no obligatòria que es complementa amb els estudis de secundària.

D’altra banda, l’Ajuntament de Canyelles seguirà insistint davant dels Serveis Territorials del Departament d’Educació per tal que el curs 2021/22 es pugui impartir el Cicle Formatiu de d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural, completant així els tres ensenyaments de la família agrària.

L’FP de gestió forestal dura un curs acadèmic, està pensat per a joves d’entre 16 i 21 anys sense ocupació que han deixat l’ESO i no segueixen estudis. Té una durada de mil hores, de les quals 180 són pràctiques en empreses.

L’FP d’auxiliar en cura d’animals i espais verds està adreçat a alumnes d’entre 16 i 20 anys amb necessitats educatives especials associades a una discapacitat intel·lectual lleu o moderada i que no es troben en disposició de seguir la formació professional ordinària. Aquests estudis desenvolupen competències per fer tasques auxiliars d’atenció als animals, el manteniment i la higiene d’instal·lacions ramaderes, de producció de plantes en vivers i en centres de jardineria, i de manteniment de jardins, parcs i zones verdes, observant les normes de prevenció de riscos laborals i protecció mediambiental corresponents, així com competències de comunicació, autonomia personal i participació en activitats comunitàries. La durada és de 3.360 hores distribuïdes en quatre cursos acadèmics. El darrer curs inclou la formació en centres de treball.

 

Més informació i inscripcions a https://agora.xtec.cat/inspladelbosc/general/linstitut-pla-del-bosc-acollira-el-curs-vinent-estudis-de-formacio-professional/