L’Institut del Cava i Pimecava, les dues patronals del sector del cava, han signat aquest matí un acord per fusionar-se i esdevenir AECAVA- Associació d’Elaboradors de Cava. L’acte de signatura de l’acord ha tingut lloc a la seu de l’Institut del Cava i ara hauran de ser les respectives assemblees generals les que l’hauran de ratificar.

Entre els punts que preveu el document de fusió d’ambdues patronals, hi ha la creació d’un grup de petits elaboradors que tindrà com a finalitat representar els interessos de les petites empreses elaboradores i potenciar la seva representativitat dins de la patronal. També contempla que la segona vicepresidència de la junta directiva recaigui en una empresa petita i que de la fusió en sorgeixi una nova marca: AECAVA – Associació d’Elaboradors de Cava.

El president de l’Institut del Cava, Damià Deàs, ha considerat l’acord com a històric, ja que “la patronal del Cava s’enforteix i s’enriqueix amb la diversitat d’empreses que hi formaran part”. Deàs també ha destacat que “amb aquesta unió es fa un pas endavant molt important en la cohesió del sector”.  Per la seva banda, el president de Pimecava, Pere Guilera, ha declarat que “enfront de la dispersió que debilita el territori, amb aquest pacte unim esforços per convertir el cava en una referència qualitativa mundial”. Guilera ha afirmat que aquest acord “és un reconeixement a la diversitat del cava, i pensem que a AECAVA totes les necessitats de les empreses del sector, ja siguin micro, petites, mitjanes o grans, es veuran reflectides i respectades.”

 

FER UN COMENTARI