El poemari Desig d’Argila, del poeta lleidatà Ramon Cardona (Verdú), ha guanyat el premi de poesia Milà i Fontanals. Ciutat de Vilafranca, dotat amb 3.000 euros i la publicació de l’obra a càrrec d’edicions Saldonar. El jurat, format per Francesc Gil, Nati Soler, Joan Elies i Santi Borrell, ha destacat que es tracta d’una “obra plena de vida, amb un llenguatge molt ric i una temàtica original, molt vinculada a l’ofici de terrisser i d’arqueòleg”.

L’acte de lliurament del premi va tenir lloc divendres de la setmana passada a la biblioteca Torras i Bages. Cardona es va mostrar molt emocionat i va felicitar l’organització “per la valentia de creure i apostar per la poesia”. També va tenir paraules per a la producció literària en català. “Cada certamen literari és una festa del català i un estímul més per la gent que escrivim en una llengua minoritària en un món globalitzat. La poesia s’ha d’escriure amb fidelitat a la llengua, sense reserves amb un compromís que recula en els segles i enllaça amb els anhels de gent com Milà i Fontanals i tants d’altres que han fet possible que el català segueixi sent avui una llengua per a la poesia”.

56 obres presentades
En la seva primera edició, el Premi de Poesia Milà i Fontanals ha rebut un total de 56 obres, considerant-se un èxit per l’organització. El certamen, possible gràcies a la col·laboració econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca, la Diputació de Barcelona i l’empresa Midas, destaca pel foment de la seva transparència. I és que, fins al final s’ha preservat tant l’anonimat dels membres del jurat com dels poetes participants. El seu organitzador, el poeta Santi Borrell, s’ha mostrat molt satisfet per l’elevada participació i per la qualitat de les obres presentades i ja n’ha assegurat una segona edició.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI