Lleó, Gegants, Àliga, Diables i tres bèsties de foc mantindran l’essència de la festa major del Vendrell

0
989

Els administradors de Santa Anna van plegar a finals de juny però així i tot, hi haurà festa major. Poc tindrà a veure amb la festa major tradicional, però uns quants balls han decidit participar-hi igualment, encara que sigui amb la mínima expressió, i així mantenir-ne l’essència en el que sigui possible. Sempre “posant la seguretat i el compliment de la normativa per sobre de tot”, ha dit el regidor de Festes, Christian Soriano.

Aquest dilluns al vespre s’han fet públics els actes de cultura popular i folklòrics que es faran. Així, com que el 26 de juliol hi haurà ofici de Santa Anna a l’Església Parroquial, el Lleó el presidirà (com sempre), participarà en l’ofertori, amb la música del graller Jordi Inglès “Bero” i, en acabar la missa, el Lleó farà el ball d’honor dins del temple. Mireia Mercadé ha explicat que “no fem cercavila perquè no podem canviar la persona de sota perquè caldria desinfectar cada vegada”, però sí que poden fer un ball amb un únic ballador, i un parell o tres de “reserves” a fora.

Gegants a ofici

Una de les novetats del 2020 la portaran els Gegants, que si l’any passat ja es van incorporar al seguici dels portants d’honor de Santa Anna, enguany participaran en l’ofici de Santa Anna per primer cop i també hi faran un ball. “Com a element protocol·lari, hi volem ser i creiem que hi hem de ser”, ha dit Josep Ferret.

En acabar l’ofici, en l’espai de temps en què tradicionalment es fa la cercavila, l’Àliga un concert des de dalt del campanar, que es podrà escoltar des de bona part del Vendrell, amb els grups Ço del Botafoc i A3Sons. Álvaro Quirós creu que era també important “destacar la part musical de la diada de Santa Anna”.

Tot seguit serà l’hora dels versots dels Diables. Pau Marsé considera que en un context com l’actual, “la crítica i la sàtira a la societat són necessaris”, i que no es podia deixar perdre “l’origen del nostre ball parlat”. Es pronunciaran a la plaça Vella, amb el públic assegut i aforament limitat. Durant els propers dies l’equip de Protecció Civil calcularà quanta gent hi cap. Marsé també ha explicat que els membres de la colla es veuran obligats enguany a tenir cadascun el seu propi vestit (que són propietat de la colla), sense compartir-lo com és habitud; “sortir canviats de casa i posteriorment desinfectar-los i posar-los en quarantena”. A més, tots hauran de dur guants i mascareta.

Cabrot, Drac i Mulassa

Tres de les bèsties de foc del Vendrell també actuaran a la festa major. No ho faran el 26, perquè la Comissió de Foc va acordar no fer-ho ningú, solidàriament, el dia de la patrona, però sí que l’endemà tres figures zoomòrfiques faran un acte molt similar al Nostrefoc: planta del Cabrot, el Drac i la Mulassa Feixuga a les 6 de la tarda a les places Vella, Nova i Francesc Macià; i actuació de les tres peces cap a les 9 del vespre a la plaça Pep Jai, amb aforament limitat, amb dues enceses per cada bèstia i una encesa conjunta al final.

Apuntar-se a una app

Val a dir que l’Ajuntament crearà en breu una aplicació on poder-se apuntar als actes amb aforament limitat. Qui no els pugui seguir presencialment, ho podrà fer mitjançant TV El Vendrell. A més a més, hi haurà dos escenaris en indrets diferents on es faran actes que es donaran a conèixer la setmana que ve (amb la resta del programa), i als quals també caldrà apuntar-se a l’app per assistir-hi.

FER UN COMENTARI