Les llibreries La Cultural, l’Odissea i Abacus de Vilafranca del Penedès, i La Mulassa, Llorens i Abacus de Vilanova i la Geltrú, s’han sumat a la iniciativa Llibreries Obertes, que s’ha presentat avui. LlibreriesObertes.cat és una plataforma que connecta llibreters i lectors per triar llibres en temps de confinament. Per tenir-lo físicament, però, s’haurà d’esperar que l’establiment obri.

Aquesta és la iniciativa impulsada per la cooperativa Som* i l’agència Mortensen perquè, precisament, les llibreries de pobles i barris puguin obrir un cop passi la pandèmia. LlibreriesObertes.cat és una web que aplega més de 6.000 novetats del 2019 i 2020 de més de 500 editorials i que té l’objectiu de vendre 30.000 llibres. La plataforma avança els diners als llibreters, i aquests un cop s’acabi el confinament, engegaran les comandes i el lector podrà recollir un llibre que ha contribuït a aguantar el negoci.

a plataforma fa de mitjancera entre lectors i llibreries, de manera altruista, i per tant, l’import total que el client abona amb la seva targeta va destinat al llibreter. D’aquesta manera, té liquiditat per poder fer front a les despeses diàries, i un cop obri la llibreria, començarà a gestionar amb els distribuïdors totes les comandes fetes fins aleshores.

De moment, hi ha inscrites un centenar de llibreries de proximitat de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears, tot i que a través d’un formulari s’hi poden afegir tantes com es vulgui. La plataforma, asseguren, té suficient capacitat per aguantar un trànsit molt elevat de comandes.

FER UN COMENTARI