Ahir a la tarda es va fer el sorteig i el lliurament de les claus dels nous pisos de lloguer per a gent gran que ha construit l’Ajuntament de Vilafranca i que gestiona la Fundació Amàlia Soler. Per a la dotzena de pisos que es van oferir es van presentar 48 sol·licituds. Es preveu que el dia 21 els arrendataris signin el contracte i puguin entrar a viure a partir d’aquell mateix dia als pisos.

L’edifici, construït al carrer Migdia, consta d’una planta baixa d’utilitat pública on s’ubicarà un centre obert per a la gent gran i de tres plantes amb vuit pisos de de 30m2 amb una única habitació i 4 de 50m2 i dues habitacions; a la tercera planta hi ha una sala polivalent d’ús comunitari i una bugaderia. El El preu de lloguer d’aquests pisos serà de 360 euros al mes els d’una habitació i de 447 euros els de dues (amb tots els serveis de subministrament i manteniment comunitari inclosos) i els contractes són de 15 anys i prorrogables, sempre que el llogater sigui autònom. I és que, els pisos són funcionals i adaptats a la gent gran, però en cap cas són habitatges assistits. De fet, per accedir-hi els interessants han hagut d’acreditar viure a Vilafranca o comarca, tenir més de 65 anys, tenir autonomia i uns ingressos mínims. A més, els que han pogut cedir el seu habitatge de propietat a l’Ajuntament perquè aquest el destinés a lloguer social, han tingut més puntuació a l’hora d’optar al pis.

El dia del sorteig, celebrat a la sala polivalent de l’edifici, eren molts els que explicaven emocionats que seria la primera vegada que estrenarien pis.

En el moment que es va obrir el termini per presentar les sol·licituds de lloguer, la CUP va presentar un seguit de documentació a l’Oficina Antifrau de Catalunya perquè sospitava d’irregularitats en la gestió del govern municipal. L’alcalde, Pere Regull, ha volgut destacar que l’equip de govern “no ha tingut cap inquietud” per aquest tema i ha subratllat que” com ha mostra que el procés no ha estat irregular, avui estem lliurant les claus d’uns pisos, estem cedint un espai perquè algú en pugui fer ús a un preu de lloguer molt assequible”.

FER UN COMENTARI