La Llotja 2017, el primer pas per crear una regió enogastronòmica Penedès-Garraf

0
1393

Del 23 al 26 de novembre tindrà lloc al Garraf la primera edició de La Llotja, unes jornades professionals (per a gastrònoms, restauradors, experts en turisme, mitjans de comunicació especialitzats…) que tenen com a base els productes de km 0, a partir del qual es vol promocionar tot un territori, des de la seva gastronomia fins a tot el que tingui a veure amb el turisme. Unes jornades que neixen amb vocació de tenir continuïtat i de ser itinerants, traslladant-se l’any que ve a l’Alt Penedès.

L’impuls inicial del projecte cal anar-lo a buscar dos anys enrere a Sitges, on fa quinze anys va brollar el concepte d’slow-food. És per això que la primera jornada de La Llotja es farà a Sitges i es dedicarà als productes de proximitat existents i com es porten al mercat. L’endemà la jornada es traslladarà a Vilanova (principalment) es dedicarà al turisme. En total hi prendran part una seixantena de ponents, en una vintena d’actes. Dissabte La Llotja ja s’obrirà a tots els públics, amb visites, un mercat de la terra i un concurs de receptes de productes de proximitat, i diumenge s’hi inclou la Xatonada de Vilanova.

Isidre Also, gerent de Node Garraf, qualifica La Llotja de “projecte ambiciós, agosarat”, que “va de regió enogastronòmica, de binomi terra-mar, de Penedès-Garraf, de turisme-gourmet”. Cada any s’hi convidarà una regió enogastronòmica diferent, amb la idea de teixir una xarxa d’intercanvi: enguany, Viana do Castelo (Portugal).

FER UN COMENTARI