Lloveras es mostra optimista sobre un nou pacte de govern a Vilanova

0
490
Neus Lloveras, dimarts, en roda de premsa. FOTO: ACN

Dues setmanes després que el PDeCAT trenqués el seu pacte de govern amb el PSC, aquest dimarts l’alcaldessa Neus Lloveras s’ha mostrat optimista respecte la signatura d’un nou acord municipal. “Creiem que és possible trobar acords que facilitin que el Pla d’Actuació Municipal s’enriqueixi amb aportacions que portin a l’enfortiment del govern”, que després del trencament amb el PSC està integrat únicament per 4 dels 25 regidors del plenari.

Lloveras s’ha mostrat prudent a l’hora de detallar en quin punt es troben les converses amb la CUP, ERC, Som VNG i els dos regidors no adscrits Ariadna Llorens i David Montes, si bé ha assegurat que les negociacions es resoldran “a curt termini”. Mentrestant, fonts dels diferents grups han apuntat que s’està elaborant un document conjunt on es recullen les propostes i “línies vermelles” de tots els partits. Es treballa confiant en un eixamplament de l’executiu, bé sigui amb l’entrada al govern o amb la signatura d’un pacte d’estabilitat, però els grups recorden que la decisió final estarà en mans de les respectives assemblees.

Lloveras ha defensat que, amb la reestructuració del cartipàs en quatre grans àrees dirigides per cadascun dels quatre regidors que ara formen el govern, el dia a dia del consistori “està absolutament cobert”. Amb tot, ha reconegut que “es pot millorar” i ha assegurat que els quatre regidors del PDeCAT estan intentant “incorporar noves propostes de noves persones que puguin participar en el govern”. Segons Lloveras, les negociacions giren entorn dos objectius: millorar la gestió municipal i fer un front comú davant “una situació excepcional a nivell de país”.

El trencament amb el PSC i les converses amb els grups de l’oposició han coincidit en el temps amb les negociacions dels pressupostos municipals pel 2018, que finalment han quedat aparcades, a l’espera de com es resol l’atzucac.

FER UN COMENTARI