Lluïsa Llop (ERC): “Aquest diumenge ens juguem el Penedès del futur”

0
289
Montse Espinosa, Lluïsa Llop i Jordi Ramos. // LA FURA

Lluïsa Llop, alcaldessa de Gelida i candidata a les llistes d’Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions d’aquest diumenge, va explicar ahir a la tarda que les properes eleccions són de vital importància “perquè ens hi juguem el Penedès del futur, ens hi juguem l’escola catalana i la immersió lingüística, el sistema de salut pública o el manteniment de TV3; perquè sabem que Salvador Illa (PSC) no tindrà miraments en acceptar els vots de Vox i Ciutadans per tal de ser president”.

L’alcaldessa de Gelida apuntava que els resultats de les eleccions també marcaran la definició del territori penedesenc: “és imprescindible que es tingui clar el model de Penedès davant els reptes que venen, i ens sembla lamentable que el PSC s’amagui sota la catifa i no opini sobre el quart cinturó quan ja fa anys que hi ha el traçat i se’n saben les propostes. L’única garantia que no s’accepti un quart cinturó que trinxi el Penedès és que el 14 de febrer hi hagi un govern independentista i d’esquerres a la Generalitat, un govern d’Esquerra Republicana que respecti el Penedès i s’oposi al quart cinturó i als macropolígons logístics i acompanyi la reindustrialització i la indústria auxiliar de l’automòbil i la indústria i regió agroalimentària”.

Montse Espinosa, membre d’ERC, afegia que la pagesia està vivint “un moment crític i ja fa massa anys que dura la crisi del preu del raïm, per això necessitem gent seriosa que ho gestioni i una consellera com Teresa Jordà, que ha trepitjat i ha estat al costat del territori i ha promogut lleis com la Llei vitivinícola o la dels espais agraris”. Espinosa recordava que cal protegir el sector primari i demanava que “no hi hagi gent que posi pedaços o improvisi com Junts; que estan al govern i parlen d’impulsar una llei d’espais agraris quan ja ha estat aprovada pel Parlament. Això demostra que no són gent seriosa que treballi pel territori”.

Finalment, el conseller comarcal del partit Jordi Ramos demanava una mobilització “de tots aquells que creuen en la república, la sortida social i d’esquerres d’aquesta triple crisi i els qui vulguin construir un país millor, ja que nosaltres posem alternatives de futur davant la inoperància dels de sempre. Necessitem un president republicà després de 80 anys”.

En referència als possibles pactes amb altres partits, Llop declarava que estan disposats a pactar amb Junts, PDeCAT, la CUP i els Comuns, però que no cediran en l’acceptació del quart cinturó. “No donarem mai cobertura a aquest quart cinturó perquè no hi ha cap argument que argumenti que sigui necessari, i segurament a nivell de territori estaríem més disposats a pactar amb la CUP i els Comuns”.

FER UN COMENTARI