Lluita antirepressiva, autodeterminació i drets socials, eixos del programa de la CUP – Penedès

0
310
Adrián Sas i Txús Magallón, candidats vilafranquins de la CUP.

Els candidats vilafranquins de la CUP-Un Nou Cicle per Guanyar, Txús Magallón (30è per Barcelona) i Adrián Sas (14è), han presentat aquesta setmana davant l’Ajuntament de Vilafranca les seves propostes electorals per al 14F. Unes propostes trencadores, que passen en primer lloc per redactar un pla de rescat social que inclouria la creació d’una renda bàsica universal de 735 euros al mes, la prohibició dels desnonaments i dels talls de subministrament energètic, l’ampliació del parc d’habitatges públics expropiant els pisos buits de fons voltors, bancs i grans tenidors; l’establiment del salari mínim en els 1.200 euros; i la desprivatització de serveis bàsics com l’educació i la sanitat.

Els candidats de la CUP denuncia l’ofensiva in crescendo contra la dissidència política i contra el moviment independentista, com demostren les 3.000 causes obertes que hi ha, una cinquantena de les quals de persones penedesenques. Adrián Sas ha posat l’accent en la complicitat del Govern de JxCAT i ERC amb la fiscalia per empresonar independentistes, i fins i tot amb moltes causes en què els dos partits independentistes demanen penes superiors a les de la fiscalia.

Les seves propostes en aquesta matèria passen per iniciar un nou cicle de mobilitzacions, l’amnistia per a tots els processats, detinguts i empresonats per defensar els drets socials i nacionals els últims deu anys; que la Generalitat retiri totes les acusacions contra activistes; la dissolució dels antiavalots de la Brimo i l’Arro; el dret a l’autodeterminació i la reconstrucció de la unitat nacional al voltant del referèndum.

FER UN COMENTARI