L’ocupació hotelera superarà el 75% per Setmana Santa

0
448

Aquesta Setmana Santa el sector turístic de les tres comarques penedesenques preveu comptar amb una ocupació mitjana del 77%, una xifra similar a la de l’any passat, tot i que enguany aquest període de vacances arriba gairebé un mes abans que l’any passat i haver de competir amb una temporada de neu excel·lent.

A l’Alt Penedès, el 90%
Els allotjaments rurals de l’Alt Penedès estan a punt de penjar el cartell de complet. Segons dades facilitades per Masies del Penedès (associació creada l’any 1994 i que agrupa 39 cases rurals, masies o masoveries, cases de poble, cases de poble compartides, cases de pagès…), l’ocupació serà del 90%.

Un 90% a Vilanova
A Vilanova es preveu superar les xifres de l’any passat. L’Ajuntament preveu que s’assoleixi el 90% d’ocupació, ja que a principis d’aquesta setmana les reserves ja estaven lleugerament per sobre de les de l’any passat. De moment, els càmpings estaven al 85% i els hotels de la ciutat al 70%, sent dissabte el dia amb més ocupació.

78% al Vendrell i 53% a Calafell
Al Vendrell la mitjana d’ocupació és del 78%, una xifra molt semblant a la de l’any passat, tot i que lleugerament inferior, segurament a causa del fet que enguany la Setmana Santa és molt més aviat, la bona temporada de neu i les previsions meteorològiques, que fa uns dies anunciaven mal temps. Dels 9 hotels que compta el municipi, n’hi haurà set d’oberts que tindran una ocupació del 77,44%; de les dues pensions, només n’obrirà una i estarà al 80%. Pel que fa als càmpings, Turisme al Vendrell ha rebut resposta de dos dels tres que hi ha, i les xifres d’ocupació estan al 76,90%. Finalment, l’alberg de Coma-ruga estarà al 79,31%.

A Calafell les previsions d’ocupació són molt més moderades. Segons la regidoria de turisme, dels deu hotels que té el municipi, aquesta Setmana Santa n’obriran set i, de moment, les reserves estan al 52%, una xifra molt similar a la registrada als aparthotels (53%). Tot i que és molt probable que aquestes dades augmentin el cap de setmana, a Calafell aquests dies seran més fluixos que l’any anterior.

FER UN COMENTARI