L’ocupació turística es manté a Vilanova, la despesa creix un 5% a l’estiu

0
512

El perfil de visitants que van fer estada a Vilanova durant l’estiu (entre el 15 de juny i el 15 de setembre) respon al d’una família procedent d’altres indrets de Catalunya i de l’estat espanyol, com Madrid, l’Aragó o el País Basc; amb preferència per pernoctar en els hotels, on la mitjana d’ocupació de la temporada s’ha situat en el 81%, dos punts per sobre del 2018; i amb un nivell adquisitiu més alt que en anys anteriors, ja que es constata un augment de gairebé el 5% en la despesa diària mitjana per turista i arriba als 202 euros al dia.

Segons el regidor de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat de l’Ajuntament, Jordi Medina, “apostem per una diversificació del turisme i treballem per un fer possible a la ciutat un turisme de qualitat i sostenible”. En aquest sentit, el regidor Medina creu que “les dades reflecteixen aquesta tendència i veiem que el perfil dels nostres visitants respon a un turisme que genera més despesa i s’adapta a l’activitat de la ciutat”. També ha dit que “no volem un turisme de masses sinó una ciutat amb turisme”.

Quant al lloc de procedència dels visitants que arriben a la capital del Garraf, majoritàriament catalans, Jordi Medina ha posat l’accent en el fet que “les estratègies de promoció turística de la ciutat prioritzen també l’eix de la Catalunya interior seguint la C-15 i  les dades reflecteixen els resultats d’aquesta estratègia”.

A més a més, segons dades recollides per l’Oficina Municipal de Turisme, al llarg dels tres mesos d’estiu el nombre total de visitants que han fet tràmits o sol·licitat informació de la ciutat a les oficines de Ribes Roges i plaça de la Vila ha estat de 3.478 persones. Majoritàriament els visitants han fet estada a la capital del Garraf els mesos de juliol i agost, registrant un total de 2.077 visitants només a l’Oficina de Ribes Roges.

De les dades recollides per l’Oficina Municipal de Turisme i el punt d’informació de la plaça de la Vila també es desprèn que els visitants de fora de l’estat espanyol procedeixen principalment de França, el Regne Unit o el Benelux. D’altra banda, i respecte als Habitatges d’Ús Turístic, a Vilanova n’hi ha registrats 280 amb gairebé 2.500 llits disponibles ,que aquest estiu han tingut una ocupació mitjana del 76,5% .

Quant a les dades d’ocupació facilitades pel Gremi d’Hosteleria de la Vilanova, la mitjana d’ocupació se situa en el 82%. Per tipologia d’establiments, els hotels han registrat una ocupació mitjana del 82%; els càmpings, del 81%; i els aparthotels, del 73%. D’aquestes dades es desprèn que, respecte al 2018, es manté la mitjana d’ocupació turística a la ciutat.

FER UN COMENTARI