Els grups de l’oposició de l’Ajuntament de Vilafranca (tots excepte C’s), han denunciat plegats els efectes que tindrà la disminució del 57% del programa municipal d’ajuts a l’escolarització que el govern ha fet efectiva aquest curs. “La disminució de 160.000 a 70.000 euros d’aquest programa, juntament amb l’enduriment de les condicions exigibles per accedir-hi faran que quedin fora dels ajuts dos de cada tres alumnes que ara se’n beneficiaven, és a dir, prop d’un miler”, anuncien.

Mònica Hill (ERC), Ramon Arnabat (VeC) i Noel Viñas s’han queixat de l’actitud de la Regidora d’Educació “per ocultar informació als col·lectius afectats i als grups municipals, per prendre mesures que atempten contra l’equitat educativa i per obviar la implementació de mesures contrastades i efectives contra la segregació escolar”.

Regular sí, retallar no
Des d’aquests tres grups es considera que els nous criteris (iguals que els que fixa el departament d’Educació de la Generalitat) no tenen en compte el barem econòmic, sinó únicament les necessitats educatives específiques derivades de situacions socioeconòmiques o socioculturals desafavorides: “hi pot haver famílies amb pocs recursos però que els seus fills van bé a l’escola i que no podran acollir-se a aquests ajuts perquè no compleixen el barem”, expliquen.

Davant les declaracions fetes pel govern en què s’argumentava que hi havia famílies beneficiàries dels ajuts quan no els necessitaven, ERC, VeC i CUP defensen que la millor opció hauria estat reformular i ajustar de nou les bases “no girar-les com un mitjó, que és el que han fet”.

Per tot plegat, aquests tres partits demanen la suspensió immediata de la convocatòria d’ajuts a l’escolarització i que es convoqui urgentment a la Comunitat Educativa (amb la Coordinadora d’AMPA inclosa) i al Consell Escolar Municipal per consensuar un nou programa.

Aquests tres partits de l’oposició  també es lamenten de no saber en quins altres ajuts dins l’àmbit d’educació es destinaran els diners que s’han retallat amb aquest programa.

FER UN COMENTARI