L’oposició considera “un desastre” el 20% de degradació del PIINA a Vilanova

0
835
Jaume Marsé, Deborah Zimmerman, Marta Domènech i Hèctor Galvany.

La plataforma de veïns i veïnes afectades per l’incompliment del PIINA, SomVNG i la CUP havien pressionat molt perquè el govern complís el seu compromís de presentar l’auditoria. Consideren que el regidor de Mobilitat Joan Giribet i el govern de CiU “pretenien postergar-la fins després de les eleccions” després de posar “tota mena d’obstacles per evitar” l’aclariment de les causes del deteriorament de l’enrajolat, ha dit el regidor de la CUP Jaume Marsé.

Un cop presentat, Marta Domènech (de la plataforma) considera que l’informe té “punts contradictoris”, fins i tot “interpretables”, segons Deborah Zimmerman (Som VNG), però en qualsevol cas ratifiquen la seva tesi segons la qual el deteriorament del paviment es deu al pas de vehicles, que no hi estava previst quan es va fer l’enrajolat. Per tant, consideren que cal recuperar amb urgència la pacificació que hi havia al 2011 i tallar el trànsit de pas de tot el nucli antic, amb senyalització clara, pilones, càmeres dissuasives i totes les mesures que es considerin oportunes. Altrament, entenen que l’Ajuntament està abocat a anar arranjament contínuament l’enrajolat, i que el pas a peu per alguns d’aquests carrers seguirà essent “perillós”.

Hèctor Galvany, de l’Agrupació per a la Protecció del Medi Ambient (APMA) del Garraf, recorda que fa vuit anys CiU, va tornar a permetre el trànsit rodat pel centre només “perquè tenien queixes dels seus amics botiguers”. I ara, la plataforma, Som VNG, la CUP i APMA analitzaran si duen a terme accions legals “per desagreujar els afectats i, sobretot, per evitar que aquest modus operandi es repeteixi en el futur”. I és que segons els quatre grups, un 20% d’afectació de tot el nucli antic és molta afectació.

FER UN COMENTARI