Mala Broma, del dramaturg vilafranquí Jordi Casanovas, obrirà la nova temporada d’espectacles

0
1491
Jordi Casanovas avançant alguns dels detalls de "Mala Broma" durant l'acte de presentació de la nova temporada d'espectacles, conduït per la cantant sadurninenca Anna Roig.

Ahir dimarts es va presentar la nova temporada d’espectacles professionals de Cal Bolet i l’Auditori Municipal que, entre els mesos de febrer i juny, programarà fins a 29 propostes entre teatre, música i dansa. La programació arrencarà el 17 de febrer amb l’estrena a Catalunya de Mala Broma, una comèdia negre sobre els límits de l’humor escrita pel dramaturg vilafranquí Jordi Casanovas.

Aquest és un dels plats forts de l’oferta teatral, en què també destaquen títols que compten amb un repartiment de luxe, com Les noies de Mossbank Road, protagonitzada per Clara Segura, Marta Marco i Cristina Genebat, i textos de marcat rerefons crític com El metge de Lampedusa, que relata el drama dels refugiats, o Ragazzo, en què Oriol Pla reviu la figura de Carlo Giuliani, assassinat a Gènova el 2001 durant la cimera del G8.

Tampoc hi faltarà la companyia Flyhard, que un any més aterrarà a Vilafranca per presentar dues de les seves darreres produccions: Sàpiens, una denúncia sobre les desigualtats dirigida per Sergi Belbel, i Lifespoiler, que proposa explorar el grau de llibertat o determinisme de les nostres vides.

La música arriba encapçalada per dos artistes que ja s’han fet un nom dins l’escena catalana. Es tracta de Núria Graham, que presentarà el seu darrer treball discogràfic, i Mazoni, que actuarà acompanyat de l’Istanbul Ensemble. També s’uniran a l’escenari tres projectes amb ADN penedesenc: Invisibles, un muntatge musical centrat en el fenomen migratori, el duet Escarteen Sisters, premi del jurat i del públic al Concurs de Música Acústica 2016, i Intana, una proposta de pop acústic amb tocs d’americana i folk.

La dansa es reivindicarà aquesta temporada més que mai amb el projecte Dansòmetre, en el marc del qual durant tres dies se succeiran tres espectacles de producció local: El octavo día, d’Olga Álvarez i Jordi Cabestany, i El Dia de la Bèstia, d’Aina Alegre, i una actuació conjunta de les escoles de dansa de la vila sota la direcció de Pere Faura.

El públic familiar també tindrà un espai reservat en la programació, amb sis espectacles que combinen teatre, contes, música, titelles i un concert familiar per a nadons.

21.000 espectadors

La nova temporada es va presentar a Cal Bolet en una gala conduïda per Anna Roig, cantant del grup Anna Roig i L’ombre de ton Chien, en la qual hi van assistir unes 225 persones. La presentació va servir per fer palès un cartell potent que manté la qualitat que aquest 2017 li ha valgut un premi ARC a la millor programació de teatre i auditori i que any rere any captiva milers d’espectadors. L’any passat prop de 21.000 persones van gaudir dels espectacles programats i els titulars del Carnet Amic es van incrementar arribant gairebé als 3.800.

FER UN COMENTARI