Malmeten un dels combois de funicular de Gelida amb diversos grafits

0
1274
Uns vàndals han malmès un dels dos combois de l’històric funcional de Gelida, que dissabte al matí va aparèixer ple de grafits. Els fets van passar durant la matinada prèvia, i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha denunciat el cas als Mossos d’Esquadra per tal d’identificar els autors. El funicular de Gelida data de 1924 i és un element icònic del municipi, si bé només circula els caps de setmana i festius com a servei turístic. Aquest dissabte, el comboi pintat va circular amb normalitat i al final del servei va ser apartat per netejar els grafits, mentre que diumenge ja va funcionar sense les pintades. Amb tot, la neteja no ha acabat, ja que FGC recorda que el comboi està fet de fusta i material delicat que requereix un tractament especial.
FGC apunta que la neteja de grafits d’un cotxe tradicional costa, de mitjana, 1.000 euros. En aquest cas, però, la companyia preveu que la despesa de posar a punt el funicular de Gelida serà més elevada per la dificultat de netejar un element històric delicat. Ara fa just dos mesos que FGC va tornar a posar en marxa el funicular de Gelida, després de tres anys aturat degut a una profunda reparació d’1,3 milions d’euros.

Al seu torn, aquest dilluns l’Ajuntament de Gelida ha mostrat la seva “indignació” per les bretolades que han malmès l’històric mitjà de transport que uneix l’estació de Renfe amb el centre urbà. “Rebutgem aquests actes incívics que, per més que alguns vulguin justificar amb l’excusa de la llibertat artística, no tenen cap mena de justificació” apunta el consistori en un comunicat, on lamenta que les pintades “donen una imatge de Gelida que en cap moment s’ajusta a la realitat”.

FER UN COMENTARI