Manel, cap de cartell del festival Tingladu, i gratuït

0
2701
Manel (foto: Kiku Piñol).

El grup Manel, que ha venut 15.000 còpies del seu darrere treball, Jo competeixo, i que s’ha situat en el sisè lloc del rànquing de vendes de discos de grups catalans de l’any passat, serà el cap de cartell del Tingladu 2016 i farà a Vilanova un dels pocs concerts gratuïts de tot l’any. Serà divendres de la setmana que ve al parc de Baix-a-Mar, i encapçala el cartell més ambiciós del festival, tal com es mereix un desè aniversari.

Can Pistraus, l’entitat que en lidera l’organització, ha dissenyat un festival amb 160.000 euros de pressupost (el triple que el de 2016) i fa una crida a la població a implicar-s’hi consumint a les seves barres, a les seves cuines i a les seves brases, per fer-lo viable. Raimon Ràfols afirma que “un cartell com aquest no té precedents en espais públics del país, sense un suport públic important, fet des del voluntarisme i gratuït”. Perquè les dues característiques més importants del Tingladu es mantenen: la recuperació de l’espai públic amb tot gratuït i el fet de fer-ho des del voluntariat i l’assemblearisme.

El Tingladu 2017 serà Manel i molt més. Fins a 15 formacions artístiques hi intervindran, amb el dijous dia 20 en què a més de la música de Lluís Gavaldà (Els pets) i del duet de mescles electròniques The Pinker Tones, hi actuaran també el pallasso vilanoví Guillem Albà i l’actor i còmic italià Leo Bassi.

Els tres dies següents, de divendres a diumenge, estaran reservats a la música, amb molts grups de primer nivell sempre al parc de Baix-a-Mar. El dia 21 actuaran Joana Serrat (2/4 de 8 del vespre), La Brigada, Adrià Puntí, Manel (3/4 d’1 de la matinada) i el dj Wagens, per aquest ordre. L’endemà dissabte ho faran Tomeu Penya, Quimi Portet, Smoking Souls, Talco i Zoo. I el diumenge 23 de juliol, El Diluvi, Aspencat, Mala Rodríguez, Oques Grasses i Miquel del Roig.

El parc de Baix-a-Mar, ubicació consolidada
Èric Valero considera que la ubicació del festival (l’any passat es va haver de traslladar a corre-cuita des la plaça de les Neus) “es consolida perquè el lloc, que era una proposta de l’organització, no de l’Ajuntament, està bé, és adequat, i en principi l’any que ve seguirem aquí”. “Volem seguir aquí durant molt de temps”, hi ha afegit Raimon Ràfols.

FER UN COMENTARI