Manifestació a Cunit contra la urbanització de la Plana del Castell i del sector Miramar

0
799

En paral·lel a la presa de possessió del nou alcalde, i no per casualitat, va tenir lloc dissabte al matí una manifestació pels carrers del nucli antic de Cunit amb el lema “Prou ciment a Cunit”, que advoca per no urbanitzar la Plana del Castell ni el sector de Miramar Sud. Hi van prendre part una cinquantena de persones, que es van concentrar davant la Casa de la Vila, es va llegir un manifest i hi va haver parlaments, i tot seguit van desfilar fins al davant del Casal, on hi havia la investidura de Jaume Casañas, que va tenir a estones, com a teló de fons, la batucada dels manifestants.

Convocada per les plataformes SOS Penedès, Salvem la Plana del Castell i SOS Natura Cunit, el que reclamen és una moratòria del pla general de Cunit, aprovat l’any 2006, en plena onada expansiva de la construcció, i repensar com han de ser tant la Plana del Castell, que es preveu urbanitzar completament, com Miramar Sud, on encara hi ha una franja important de bosc mediterrani. Ruth Sunyol, portaveu de la plataforma Salvem la Plana del Castell, explica que “ a Cunit hi ha 400 habitatges buits, no sabem si la Sareb també en té, i encara que ens venguin que a la Plana del Castell i a Miramar hi haurà promocions de protecció oficial, no podem seguir en el bucle de construcció, construcció i construcció, això està desfasat”. Lamenta, a més, que no veu que per part del govern de PSC-Impulsem hi hagi cap mena de voluntat política de canviar els paràmetres d’urbanització.

El manifest resa que “el model urbà de Cunit continua centrat en el creixement urbanístic, respon exclusivament a interessos econòmics d’uns pocs, consumeix grans volums de matèria i energia, i genera tot un seguit d’efectes negatius amb un impacte directe sobre l’entorn, la salut i la qualitat de vida de les persones”. Per a les plataformes organitzadores de la protesta “el pla general vigent ha permès als diversos governs de Cunit continuar apostant per un model territorial basat en el ciment i el totxo”.

FER UN COMENTARI