L’Ajuntament de Vilanova participarà en la segona edició de la Marató d’estalvi contra la pobresa energètica, en què enguany hi participaran un total de 12 consistoris catalans. L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure l’estalvi energètic en edificis municipals al llarg del mes de febrer i destinar els diners estalviats a accions per combatre la pobresa energètica.

El repte fixat és reduir en un 10% el consum d’electricitat, aigua i gas als edificis de Neàpolis, la Casa Consistorial, l’Escola Canigó, l’Escola Arjau i el Centre Cívic La Colllada. “Busquem que tant usuaris com ciutadania participin de la iniciativa”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Gerard Llobet, que ha recordat també la importància de “sensibilitzar la ciutadania cap a un consum de l’energia sostenible”.

La mitjana del consum energètic quantificat en aquests cinc equipaments municipals suma 21.000 euros mensuals. De manera que si s’aconsegueix reduir un 10% de consum, l’estalvi aconseguit se situaria entre els 2.000 i els 3.000 euros. Aquests diners es destinaran al programa Sumem Energies, que treballa amb famílies en situació de vulnerabilitat perquè tinguin un consum energètic sostenible. Una de les accions més destacades d’aquest programa són les auditories energètiques, que analitzen els consums dels habitatges i proposen mesures d’estalvi com ara la reducció de la potència contractada, la millora dels aïllaments o la col·locació de bombetes de baix consum. En les accions ja realitzades, s’ha aconseguit un estalvi mitjà de 300 euros anuals per habitatge.

Per als sense sostre
Davant les baixes temperatures que estan tenint lloc aquests dies, l’Ajuntament ha posat en marxa el protocol per onada de fred. Es tracta d’un dispositiu per oferir sostre a les persones que viuen al carrer i no tenen un lloc on dormir. En conveni amb el Consorci Sanitari del Garraf s’han cedit dos mòduls instal·lats als jardins de l’hospital Sant Antoni Abat. Les persones que viuen al carrer hi poden anar a dormir, utilitzar el servei de dutxes i de rentadora, sopar i esmorzar. La regidora de Serveis Socials, Gisela Vargas, explica que la voluntat de l’Ajuntament és cercar recursos per aconseguir mantenir aquest recurs obert tot l’any.

FER UN COMENTARI