Marc Guitart recull en un llibre la història del rock al Baix Penedès

0
233

El periodista i músic vendrellenc Marc Guitart (membre del grup Guardafuegos) acaba de publicar el llibre Tothom odia el nostre poble. Història de la música pop-rock al Vendrell i el Baix Penedès (1962-2020), coeditat amb la Universitat Rovira i Virgili, que fa un repàs per la història de la música rock a la comarca del Baix Penedès.

Elaborat a partir de la realització d’una quarantena d’entrevistes a músics, propietaris de locals, promotors de concerts i altres personatges relacionats amb aquesta escena, el relat s’inicia amb l’obertura del Cau de l’Arc del Vendrell, el primer local on es van programar actuacions de grups de rock de forma regular, i on hi van tocar algunes de les bandes pioneres del gènere, com Jerry Grup, Pokers, Shock o Els Trempats. A partir d’aquí, la història avança cronològicament a través de vivències i anècdotes de grups com Primer Asalto, Ruido, Skull Boys, Masaje de $, Floretes Marejades, Els Peluts, Blue Blau Band, Els Pantis de la Iaia, Malgrat Tot, Boxo, Grito de Odio, The Rippers, Sub-Judice, The Porland’s, Capitán Amor, Noise Doctors o James Band, sense oblidar l’ascens de Lax’n’Busto i l’impacte que això va tenir entre el jovent de la comarca.

També s’hi referencia la importància de locals com L’Arbosense, el Caligrama, la Embajada, L’Agrícol, L’Embús o la Fàbrica de Bonastre, i d’iniciatives com la Setmana de la Joventut, el Lira Rock, els concerts de Ca La Padrina i la Grind Zone. I es recupera el record concerts com el que va fer La Polla Records a la zona de Ca l’Escori.

FER UN COMENTARI