Ahir al vespre els administradors de la Festa Major de Vilafranca van desvelar el nom de la persona encarregada de fer l’estampa de Sant Fèlix d’enguany. Serà Marc Sadurní, del centre d’expressió plàstica Zig Zag. Segons va explicar el quintet administrador, no els va caldre posar-se d’acord amb el nom de l’estamper, ja que, van coincidir amb la mateixa proposta. “El Marc és una persona molt vinculada a la Festa Major”, van comentar. I és que des del Zig Zag, per exemple, han sortit tots els capgrossos de la Festa Major Petita. Per la seva banda, el flamant estamper va explicar que la proposta el va agafar per sorpresa, però que va acceptar de seguida. “Encara no he pensat en cap idea concreta, però tinc clar que vull fer una estampa original i diferent”, va concloure.

Nascut el 1982 a Barcelona, Sadurní fa més de 23 anys que viu al Penedès, on dirigeix el centre d’expressió plàstica Zig Zag, essent també de professor de plàstica i dibuix a diferents grups d’edats. Ha estat impulsor i coordinador del Tastacontes al carrer de la Font, trobada d’il·lustradors d’arreu de Catalunya que dibuixen un centenar de contes escrits pels infants de les escoles del Penedès. Vinculat al col·lectiu d’il·lustradors del Penedès Gargots, ha participat en diverses accions, convocatòries i exposicions impulsades pel grup.

L’estamper d’aquest any està molt vinculat a Vilafranca i a la seva Festa Major, com a ex-ballador de Panderos i, abans, el Joanet dels Serrallonga, i també per la seva faceta de restaurador i creador d’elements del bestiari festiu. S’encarrega cada any de repintar els capgrossos, cotonines i elements de la festa Major de Vilafranca. Entre les seves creacions, destaquen el capgròs Rai de les Festes de Sant Raimon l’any 2013, el disseny de fulletons d’activitats de Vilafranca, calendaris, cartells… i la participació en muntatges teatrals i de dansa, aparadorisme i ambientacions festives.

FER UN COMENTARI