Els Bordegassos de Vilanova van elegir dissabte en assemblea Marcel·lí Ferrer com a nou cap de colla, en substitució de Jordi Perona, que va declinar seguir en el càrrec. Tampoc Miquel Àngel Arnal continua com a president, i en aquest cas el seu relleu és Jordi Ibáñez. La seva candidatura, promoguda a partir d’un procés participatiu durant les darreres setmanes, va ser escollida amb 97 vots a favor, un en contra i deu abstencions.

El nou cap de colla es fixa com un dels objectius per millorar tècnicament donar “més velocitat als castells”. També vol dinamitzar els assajos i “fer que la canalla aprengui a fer castells jugant”. Els principals ajudants de Ferrer seran Mario Marco com a cap tècnic, Pep Grífols com a cap de pinyes i Pau Ortiz de Urbina com a cap de canalla.

Quant a la junta administrativa, Ibáñez compta amb dues vicepresidències, les de Marta Ferrater i Marc Ortiz de Urbina, i els anteriors president i cap de colla formaran part de l’equip de relacions públiques i institucionals dels Bordegassos. Entre les seves funcions hi haurà la modernització del funcionament de la colla. Els càrrecs nous són els de síndic (rol que assumeix Cristina Martínez), que canalitzarà queixes dels integrants de la colla; una vocalia de cultura (que recau en Jordi Castañeda), i que organitzarà activitats culturals amb regularitat, tertúlies i conferències castelleres; i un auditor que analitzarà el compliment o no de la junta dels punts principals del seu programa.

FER UN COMENTARI