Maria del Mar Bonet, El Diluvi, Che Sudaka i la Dharma, caps de cartell del 40è FIMPT

0
189
L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, la regidora Adelaida Moya, dos integrants de la Dharma i un component històric de La Murga, en la presentació del 40è FIMPT. Foto: ACN

El Festival Internacional de Música Popular i Tradicional (FIMPT) de Vilanova i la Geltrú celebrarà del 9 a l’11 de juliol la 40a edició, que va haver d’ajornar l’any passat per la crisi sanitària. Al mateix escenari situat a la plaça del port, però enguany amb el públic assegut, hi sonarà la música de Maria del Mar Bonet amb Quico Pi de la Serra, que obriran el festival el divendres 9 de juliol. Aquesta nit la tancarà el grup mestís Che Sudaka. L’endemà, serà el torn de la Dharma, El Diluvi i els dos darrers guanyadors del concurs Sons de la Mediterrània, la Companyia Minimíssima (2019) i Laura Esparza i Carlos Esteban (2020). La clausura del festival serà un homenatge al músic i activista Jordi Fàbregas, mort al febrer, tot recuperant l’espectacle ‘Almanac, 40 anys’ amb què ell mateix havia de commemorar quatre dècades del primer disc de La Murga.

La programació del festival vilanoví la completen els artistes locals Ume Boshi Soul i La Reina del Tianguis, que actuaran en un petit escenari ubicat a la zona gastronòmica del festival, que enguany ha d’estar separada de l’escenari gran per complir amb les restriccions fruit de la covid-19. Pel que fa a l’escenari principal, a la plaça del port, tindrà un aforament de 1.000 persones.

Durant la presentació del cartell, que s’ha fet a Barcelona aquest dimarts, la regidora de Cultura de Vilanova, Adelaida Moya, ha assumit avui que després de 40 anys el festival vol “repensar on se situa”. “A partir d’aquí volem rellançar-lo, perquè si ha de continuar ha d’estar adaptat al seu context”, ha afirmat la responsable municipal.

FER UN COMENTARI