Maria del Mar Bonet obrirà la gira del 50è aniversari al Vendrell

0
1342

L’Ajuntament del Vendrell ha donat a conèixer la programació d’espectacles professionals del municipi de gener a maig, que incorpora (a partir d’ara, de manera regular) un tercer equipament com a espai d’acollida de concerts: l’auditori de l’Escola de Música Pau Casals, que se suma al Teatre Àngel Guimerà i a l’Auditori Pau Casals. Dels 22 actes previstos, onze seran a Sant Salvador, set al teatre de La Lira i quatre a l’escola de música. Entre els grans al·licients hi ha el concert amb què la mallorquina Maria del Mar Bonet començarà la gira 50 anys d’escenaris (4 de febrer, a l’auditori de l’escola de música).

El jazz, com sempre, hi jugarà un paper principal. A banda de diversos concerts a càrrec de conservatoris de música, hi ha el que oferirà La Vella Dixieland (25 de març), el mix de jazz i flamenc a càrrec del pianista Marco Mezquida i del guitarrista flamenc Chicuelo (15 d’abril) o l’actor Bruno Oro interpretant Frank Sinatra, acompanyat de la Big Band de l’Escola Músics (13 de maig).

Altres puntals musicals seran El concierto de Aranjuez (amb el guitarrista Rafael Aguirre) i La Simfonia del Nou Món (Orquestra Camera Musicae) el 28 de gener; el gospel i música afro de The Sey Sisters (18 de març); i les Suites de Bach i homenatge a Pau Casals a càrrec del violoncel·lista Lluís Claret (1 d’abril).

En l’apartat teatral, tres comèdies i un monòleg: Avui no sopem (11 de març), You say tomato (8 d’abril), Majòrica (20 de maig) i Emprenyada (29 d’abril). També s’ha programat per primer cop un espectacle per a infants de sis mesos a quatre anys, Pintamúsica (5 de març), o l’original Bombolles de paper (19 de març).

En horari europeu
Tots els espectacles es poden trobar al nou web www.temporada.cat, que unifica per primer cop tota la programació cultural, i s’ha editat una guia. A més, bona part dels espectacles de dissabte s’avancen a 2/4 de 9 del vespre.

D’altra banda, els Amics de l’Orgue programen en aquest primer semestre una xerrada (Grans desastres a la música clàssica, a càrrec del compositor i cantant Jordi Domènech), el 17 de març, i tres concerts: “Els fenòmens meteorològics a través de l’orgue”, amb Juan de la Rubia i Alfred Rodríguez Picó (7 d’abril); un d’alumnes de final de carrera dels conservatoris d’Igualada i de Terrassa (5 de maig); i un tercer a càrrec de la soprano vendrellenca Griselda Ramon i de l’organista Àlex Jordi (2 de juny), sobre els 130 anys del llibre Oracions de Santiago Rusiñol, amb música d’Enric Morera.

FER UN COMENTARI