Mario Marco fa el seu primer assaig com a cap de colla dels Bordegassos

0
1429

Els Bordegassos de Vilanova van començar dissabte els assajos de la temporada 2018 amb estrena de cap de colla. Efectivament, Mario Marco va dirigir el seu primer assaig i s’ha fixat l’objectiu de mantenir la línia ascendent que ha caracteritzat la direcció tècnica conduïda fins l’any passat per Marcel·lí Ferrer. En l’assemblea de desembre, la seva candidatura havia obtingut 68 vots a favor, set en contra i nou en blanc.

Avançar els castells de 8
Marco va assenyalar que els seus primers objectius per aquest any són avançar la consecució dels primers castells de vuit i fer ja el primer per Sant Jordi, aprofitant l’embranzida agafada l’any passat amb el 4 de 8. A partir d’aquí, els de groc terrós volen consolidar els castells de vuit bàsics i anar-los repetint sovint, amb la idea posterior de fer un pas endavant amb la torre de 8 amb folre i que passi a formar part del seu repertori  habitual (l’any passat en van descarregar una). Finalment, la recuperació del pilar de 6, que l’any passat va quedar al tinter, és l’altre gran objectiu dels vilanovins, sense descartar tornar a posar el peu al coll al 5 de 8, que l’any passat es van veure en cor de tornar a provar, quinze anys després de l’últim.

Quant al calendari d’actuacions, enguany començaran d’hora amb una primera actuació el 10 de març a Castelló i una segona el 25 de març a Sants, abans de la ja habitual diada d’inici al Vendrell (8 d’abril). Les cinc grans diades vilanovins seran el 29 d’abril (Sant Jordi), La Grallada (al juny), la Diada de les Neus (Festa Major), la Diada Albert Salvany (setembre) i el Dia de la Colla (novembre), a les quals se sumarà com a important el Concurs de Castells de Tarragona (& d’octubre) a manca de decidir en assemblea si hi tornen a anar, com han fet en les tres darreres edicions.

Presents a la Coordinadora
Mario Marco compta amb un equip tècnic format per Sergi Pérez com a sotscap de colla, Jordi Alba i Joan López com a equip de troncs, Anna López com a nova cap de canalla i un ampli equip de col·laboradors. Jordi Ibáñez segueix com a president. D’altra banda, després de 22 anys d’absència, enguany els vilanovins han tornat a la junta de la Coordinadora de Colles Castelleres, amb el vicepresident dels Bordegassos Miquel Àngel Arnal com a representant.

FER UN COMENTARI