Marta Jofra, cap de llista d’una CUP que vol capgirar Vilanova

0
1754
Deu primers candidats i candidates de la CUP a Vilanova.

Marta Jofra, que va ser regidora a l’Ajuntament durant els primers dos anys de legislatura, de juny de 2015 a juny de 2017, serà la propera cap de llista de la CUP a les eleccions municipals de Vilanova, i primera dona de la formació que opta a l’alcaldia. Jofra és també  la coautora, juntament amb Ferriol Moya, del documental Dia R, que Marta Jofra i Ferriol Moya, sobre el referèndum d’independència de Catalunya de l’1 d’octubre de 2017 a Vilanova, elaborat a partir d’entrevistes i imatges gravades els dies 30 de setembre i 1 d’octubre en diferents col·legis electorals de la ciutat, amb més de trenta testimoniatges.

La CUP va omplir el Círcol Catòlic dissabte en una assemblea oberta per triar les deu persones que encapçalaran la seva candidatura i també per escollir el nom definitiu amb què concorreran a les urnes, amb l’objectiu d’assaltar l’alcaldia per primera vegada. A banda de Jofra, hi ha dos altres exregidors que tornen a ser candidats: l’exdiputat Quim Arrufat, va al 4, i Raimon Ràfols, al 6. Tots dos entrarien en posicions de sortir elegits si es tenen en compte els comptes amb què treballa la CUP, que ara té cinc regidors i que espera créixer per fer-se amb l’alcaldia. Les altres novetats en posicions privilegiades són Enric Garriga (2), Marta Guinda (3), Rosa Soler (5) i, més enllà, Fab Llanos (7), Jaume Aliaga (8), Arnau Garcia (9) i Sílvia Mancha (10).

L’altra novetat de l’acte va ser la tria del nom, amb el qual volen simbolitzar, sense perdre les sigles, que s’obren a tota la ciutadania que vulgui un canvi radical en la forma de governar. El nom complet triat és el de Capgirem Vilanova i la Geltrú-CUP. Les seves propostes electorals s’aniran concretant i fent públic al llarg dels propers mesos. Un primer esborrany serà presentat en públic el dissabte 16 de març en un format d’audiència pública, és a dir, amb torn obert de preguntes, crítiques i opinions.

FER UN COMENTARI