La mobilització general de la pagesia per renovar l’acord de la societat amb el camp els dies 26, 27 i 28 de gener va ser un èxit i va superar les expectatives d’Unió de Pagesos (UP). 584 tractors, segons la Guàrdia Urbana, van arribar a Barcelona dissabte, molts dels quals van fer tres dies de ruta; 300 més van fer només un tram del camí i uns 4.000 pagesos i famílies van anar a la ciutat comtal en autocars i cotxes per donar-nos suport a l’avinguda Maria Cristina.

Després de més de cent de xerrades pels pobles, la trobada de dissabte va ser la culminació perfecta a una mobilització històrica. Pagesos i pageses vinguts de totes les comarques vam entrar a la capital de forma ordenada i vam anar omplint l’avinguda amb sis columnes de tractors. I ens vam sentir estimats per la majoria de ciutadans que ens vam anar creuant pel camí.

Responent a la crida d’UP, la pagesia va demostrar que lluita, que no es queixa ni plora, sinó que amb arguments i dignitat defensa els interessos del sector, però no d’una manera corporativista: la defensa de l’agricultura familiar és la defensa d’un model de país amb qualitat i seguretat alimentària i amb equilibri territorial.

Des d’UP agraïm la participació a pagesos, pageses i famílies de l’Alt Penedès que ens heu fet costat en aquesta mobilització que mai oblidarem, i la feina dels treballadors del sindicat i d’Agroxarxa. També el suport de la Cooperativa El cep pel vi, pel dinar a Vilafranca el dia 27, i a Covides, pel vi del sopar del 27. Cal agrair el suport dels ajuntaments, organitzacions polítiques i socials que han donat suport, ja sigui a través del Manifest per la dignitat de la pagesia o de qualsevol altra forma.

Josep Esteve
Permanent Comarcal de l’Alt Penedès d’Unió de Pagesos

FER UN COMENTARI