Mas Albornà realitzarà dos anys més la neteja de la via pública a Vilafranca

0
568
Aureli Ruiz, Martí Solé, Ricard Rafecas, i Joan Clotet. // LA FURA

Aquesta setmana l’Ajuntament de Vilafranca i l’entitat Mas Albornà han renovat el contracte de neteja de la via pública, de la qual es cuida Mas Albornà des de fa onze anys. El regidor de Cultura i de Via Pública, Ricard Rafecas, agraïa la tasca de Mas Albornà, fundació que contribueix a la inserció socio-laboral de persones en risc d’exclusió, i assegurava que aquest contracte “és un win-win: hi guanya Vilafranca perquè compta amb una entitat que s’implica en accions socials, i hi guanyen moltes persones que aconsegueixen un lloc de treball”.

Rafecas ha valorat positivament la feina dels treballadors de l’entitat a la via pública, i ha recordat que “els països nets no són els que més netegen, sinó els que menys embruten”. Per la seva banda, el president de la Fundació Mas Albornà, Martí Solé, ha apuntat que per la seva fundació assolir la neteja viària de la capital de l’Alt Penedès era “un repte amb molta complexitat tècnica que a més feia visibles la nostra gent a la nostra ciutat, però ens sentim molt orgullosos de com hem desenvolupat aquesta feina durant tots aquests anys i de les 37 persones que s’hi impliquen directament”. Solé ha afegit que també s’està treballant per adquirir maquinària de neteja més eficient, moderna i sostenible. En aquesta línia, actualment ja s’utilitzen bufadors elèctrics, s’introduirà un vehicle d’inspecció elèctric i sestan reduïnt les emissions.

Finalment, el tinent d’alcalde de Serveis Centrals i Hisenda, Aureli Ruiz, apuntava que el contracte de neteja viària amb Mas Albornà és el que té un import més elevat de l’Ajuntament: “hi destinem 1.589.000 euros anuals, només en la neteja de la via pública; i quan vam fer el concurs teníem clar que la prioritat eren els bons resultats. La vessant social té una gran rellevància per aquest Ajuntament, perquè un 85% dels contractes externs de l’Ajuntament són amb empreses d’inserció o centres especials de treball, però també hem buscat una entitat amb treballadors que desenvolupessin molt bé la feina”.

La fundació i l’Ajuntament han renovat el contracte per dos anys més.

FER UN COMENTARI