Mas Albornà s’adjudica per quatre anys més la neteja de carrers a Vilafranca

0
716

El ple de l’Ajuntament de Vilafranca va aprovar dimarts amb els vots a favor de tots els partits llevat de Ciutadans, que s’hi va abstenir, adjudicar el servei de neteja viària de la vila a la Fundació Mas Albornà, que ja fa anys que l’efectua. El contracte serà per quatre anys, a raó d’1.589.000 euros anuals (en total, 6,5 milions).

El regidor de Cs Eladio García va dir que en la licitació hi havia trobat a faltar que s’hi presentessin altres empreses, i va justificar la seva no aprovació per la poca nota que va treure Mas Albornà a la plica. Així, la seva oferta va rebre una valoració de 31,20 punts sobre 60, “amb prou feines la meitat”, la puntuació objectiva es va situar en 17,82 sobre 40, “ni la meitat”, i la puntuació final que va rebre va ser de 49,02 sobre 100. Per a García, una valoració “molt ajustada”.

ERC, la CUP i Vilafranca en Comú van destacar el fet que s’adjudiqui el servei a una empresa amb responsabilitat social i també de la comarca. Ramon Arnabat (VeC) va dir que ajudar aquesta mena d’empreses “és el que ha de fer l’Ajuntament a través dels seus contractes” perquè a més “Mas Albornà ha demostrat que tècnicament és una empresa eficient i que afavoreix les persones amb diversitat funcional”. Noel Viñas (CUP), tot i prioritzar la municipalització de serveis, veu amb bons ulls la seva adjudicació externa “quan no és possible i es prioritza empreses responsables, pimes, cooperatives, de proximitat i amb una clara visió social”, com Mas Albornà. I Gemma Urgell (ERC) aposta per “revertir els diners públics a persones amb dificultat d’accés al lloc de treball”, com seria en aquest cas donant feina a 37 persones amb risc d’exclusió social.

Val a dir que l’adjudicació s’havia reservat a centres especials de treball, i que el contracte inclou la utilització de vehicles elèctrics.

FER UN COMENTARI