Mascareta obligatòria i límit de participants en el retorn del Carnaval del Penedès Marítim

0
517
Carnaval de Calafell // Arxiu La Fura.

Els municipis del Penedès Marítim han acordat la celebració del Carnaval 2022 de forma presencial i han unificat els criteris que s’aplicaran per garantir un bon funcionament de la festa. Així, El Vendrell, Calafell, Cunit, l’Arboç i Cubelles aposten per la tornada de carrosses i disfresses al carrer, després de l’aturada provocada per la pandèmia de la Covid-19.

Els cinc municipis treballaran de manera consensuada per regular un seguit d’aspectes que permetin celebrar un Carnaval lluït que s’adapti a la present situació sanitària. En aquest sentit, la primera mesura que han pres el ajuntaments té a veure amb la limitació dels participants. Segons expliquen els municipis del Penedès Marítim, la situació actual els ha obligat “a limitar la presència de participants per assegurar la seguretat de tothom”, de manera que la participació serà, com a màxim, de 50 grups per municipi i rua i els grups no podran superar les 120 persones.

D’altra banda, l’ús de la mascareta serà obligatori durant tot el recorregut, “al no poder garantir la distància de seguretat d’1 metre i mig”. També s’exigirà a tots els grups una declaració responsable on s’indiqui que tots els participants majors de 12 anys tenen el passaport Covid. Els ajuntaments també han decidit prohibir el consum d’alcohol durant el període de concentració previ a l’inici de la rua.

Fora del context de la pandèmia, tots els municipis han destacat que volen uns carnavals “segurs i lliures” i que, per aquest motiu, “no permetran l’expressió de contingut masclista i LGTBIfòbiques en la música, disfresses o actes que reforcin el contingut dels estereotips de gènere o siguin ofensius”.

D’aquesta manera, els cinc ajuntaments del Penedès han manifestat la voluntat de celebrar el Carnaval els pròxims 25, 26 i 27 de febrer. Pel que fa els horaris, ja han confirmat que el Vendrell, Cunit i Cubelles iniciaran les seves rues a les 18:30h, mentre que Calafell i Segur de Calafell ho farà a les 22h. Les inscripcions, recorden, seran competència de cada municipi i en les properes setmanes es comunicarà quin serà el procediment que hauran de seguir els grups per inscriure’s.

FER UN COMENTARI