El medionenc Josep Maria Esquirol, Premi Nacional d’Assaig 2016

0
1678

El medionenc Josep Maria Esquirol ha obtingut el Premi Nacional d’Assaig 2016 per l’obra La resistència íntima: assaig d’una filosofia de la proximitat.  El guardó l’atorga el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport i està dotat amb 20.000 euros.

El jurat ha premiat aquesta obra per “meditar, de manera directa i personal, sobre la pròpia vida ajudant a viure-la amb major lucidesa i consciència. Un bon exemple de filosofia d’alt estil capaç d’interpel·lar a qualsevol classe de lector”.

Josep Maria Esquirol (1963) és filòsof i professor de la Universitat de Barcelona, on imparteix assignatures de filosofia política i de pensament contemporani. És director del grup d’investigació Ètica i Filosofia Contemporània i del màster Pensament i Creativitat de La Salle. Ha publicat deu llibres i més de setanta treballs en llibres col·lectius i en revistes. D’entre les seva nombrosa obra destaquen La resistència íntima, Los filósofos contemporáneos y la técnica, El respirar de los días, El respeto o la mirada atenta, Uno mismo y los otros. De las experiencias existenciales a la interculturalidad, La frivolidad política del final de la historia, Tres ensayos de filosofía política o D’Europa als homes. 

El jurat ha estat format pels autors guardonats el 2014 i el 2015, Adela Cortina i José Manuel Sánchez Ron, i altres professionals del sector com Miguel Sáenz Sagaseta, designat per la Reial Acadèmia Espanyola, Marta Pessarrodona, per l’Institut d’Estudis Catalans, o Ignacio Gil, per la Federació d’associacions de periodistes d’Espanya.

FER UN COMENTARI