El menjador social per a persones grans, fins al passat mes de desembre ubicat a Can Pahissa, s’ha traslladat a la Plataforma Centre Multiserveis, equipament que ja contemplava aquesta opció quan es va crear. El nou espai ofereix millors condicions a la cinquantena de persones que hi acudeixen diàriament a dinar en dos torns (13 h i 14h) i els permet rebre una millor atenció.

Al llarg del 2016 el servei ha atès un total de 76 persones diferents. La majoria d’usuaris, tal com ha explicat la regidora de Serveis Socials, Gisela Vargas, pateixen dificultats econòmiques, motiu pel qual tenen l’àpat gratuït o només en costegen una part en funció de les seves possibilitats. Vargas afegeix, però, que també hi ha un altre perfil de persones que no tenen problemes econòmics però que viuen soles i hi acudeixen per dinar en companyia. De fet, un dels objectius del servei és que esdevingui un espai de sociabilització. En aquest sentit, la regidora ha avançat que la voluntat és teixir projectes compartits amb les persones que estan a la residència i els usuaris del centre de dia.

El trasllat del menjador social a La Plataforma Centre Multiserveis ha alliberat l’espai municipal de Can Pahissa, una casa modernista molt antiga que requeria d’unes obres de rehabilitació. De moment, i gràcies a una subvenció de 50.000 euros de la Diputació de Barcelona, es rehabilitarà la teulada. Posteriorment, i en funció dels recursos que es vagin obtenint, s’hi continuarà treballant per fases. Gisela Vargas ha avançat que l’Ajuntament ja està estudiant el nou ús que es donarà a aquest edifici. Tot i que ha avançat que ja es té en ment un projecte vinculat a l’àmbit social no n’ha revelat res més.

Per als sense sostre

La regidora també ha fet un balanç dels primers dies de funcionament dels dos mòduls oberts per acollir persones sense sostre aquests dies de baixes temperatures. Hi estan acudint una mitjana de dues persones al dia. “Moltes d’aquestes persones viuen problemàtiques molt complexes i no sempre volen acudir al servei”, ha explicat Vargas, que també ha recordat que l’objectiu de l’Ajuntament és cercar recursos econòmics per aconseguir mantenir aquests dos mòduls oberts tot l’any.

FER UN COMENTARI