Un total de 1.355 persones van participar diumenge a la desena edició de la Cursa Solidària País del Cava, organitzada per la Confraria del Cava i Octagon Esedos amb l’objectiu de recollir diners per la Marató de TV3, enguany dedicada a l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. En total, s’ha obtingut una recaptació de 14.010 euros. El teló amb els diners recollits es va lliurar el mateix diumenge a l’actor Pep Plaza i la cantant Txell Sust, que el van recollit en representació de TV3.

Històricament la Confraria del Cava ha estat una de les entitats que més ha col·laborat amb el programa solidari. En una dècada, la cursa ha donat més de 106.000 euros a la Marató, gràcies a la participació de més de 14.000 corredors i persones anònimes que han fet les seves aportacions per aquesta causa.

L'actor Pep Plaza i la cantant Txell Sust van recollir el teló en representació de TV3.
L’actor Pep Plaza i la cantant Txell Sust van recollir el teló en representació de TV3.

13 km en 44’51’’

Dani Serra va ser el primer en completar els 13 km que separen Vilafranca de Sant Sadurní imposant-se amb un temps de 44’ 51’’. En categoria femenina la guanyadora va ser Maria Carmen Paredes (55’53’’), una de les atletes paralímpiques que va participar amb la delegació espanyola als passats Jocs de Rio de Janeiro.

Josefina Blanch, recollint el premi Memorial Pitu Cols al participant més veterà.
Josefina Blanch, recollint el premi Memorial Pitu Cols al participant més veterà.

Els premis Memorial Pitu Cols, que es lliuren al participant més veterà i més jove de la cursa, van recaure sobre Josefina Blanch, una dona de 87 anys que ha participat en nou edicions d’aquesta cursa, i Núria Anxeta, un nadó de només 17 dies, que va fer la cursa amb el seu pare.

Enguany la cursa ha comptat amb un corredor molt especial, el gegantó de Manuel Raventós, un dels 7 Savis de Grècia, que ha fet tot el recorregut amb diferents portadors.

FER UN COMENTARI