El servei d’Inspecció de l’Ajuntament de Vilanova va obrir l’any passat 159 expedients sancionadors per no llençar correctament les escombraries. L’activitat inspectora al carrer ha detectat que els casos més habituals són per dipositar la bossa d’escombraries a les papereres i per deixar cartró amuntegat fora dels contenidors.

Del total d’aquests casos, 79 s’han resolt amb sancions i multes que han arribat als 30.000 euros. La reigodra d’Espai Públic, Marta Jofra, admet que “el servei de recollida és insuficient per la ciutat i que té moltes mancances”, però recorda que també hi ha d’haver “una responsabilitat per part de la ciutadania perquè el servei funcioni bé”.

En els darrers mesos, l’Ajuntament ha reforçat els recursos humans destinats a l’activitat inspectora, amb l’objectiu d’evitar “situacions d’incivisme, com ara deixar coses fora del contenidor quan aquest està buit o deixar mobles al carrer”. Les multes per aquest tipus d’abocaments poden anar dels 100 als 300 euros en cas de sancions lleus, dels 300 als 600 si són infraccions greus, i entre els 600 i 3.000 euros en cas de situacions molt greus. En alguns casos, el pagament de la multa es pot canviar per mesures alternatives en benefici de la comunitat, una petició a la qual s’han acollit un total de 16 persones.

FER UN COMENTARI